20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVâlcenii exclud remiza

Vâlcenii exclud remiza

CSM Vâlcea – Unirea Alba Iulia
Stadionul
„Zăvoi“, duminică, ora 11.00 (TV Sport)
Formaţii probabile:
CSM:
Râmniceanu – Stanca, Vişa, Chirciu, Lungan – Melcea, Ekwalla, Cercel, Pasăre – Vidakovic, Boroiban. Antrenor: Marian Bondrea.
Alba Iulia: Rotaru – Selagea, Cazan, Goga, Cristea – Foro, Pepenar, Dăscălescu, Găldeanu – Zăgrean, Grozav. Antrenor: Aurel Şunda.
Vor arbitra: V. Balaj – V. Boştină, V. Cristea.

Se anunţă un meci extrem de disputat în Zăvoi, ambele formaţii ţintind victoria, pentru a reintra în lupta pentru promovare. 

Unirea Alba Iulia şi CSM Râmnicu Vâlcea şi-au propus la debutul acestui sezon promovarea în primul eşalon, dar au avut starturi diferite. Ardelenii au început slab, în ciuda lotului valoros şi după opt etape au acumulat numai 11 puncte. Tehnicianul George Ciorceli a fost schimbat cu experimentatul Aurel Şunda, cel care nu a produs însă şocul aşteptat de conducere, şi Unirea vine în Zăvoi după un rezultat de egalitate alb pe propriul teren cu FCM Reşiţa. Vâlcenii au început mai bine şi în primele şapte etape au fost pe podimul clasamentului, elevii lui Bondrea au călcat însă strâmb în runda precedentă, 0-2 la Petroşani, fapt pentru care vor să îşi păstreze invincibilitatea pe propriul teren.
Chiar dacă un punct nu ar ajuta prea mult nici pe Unirea, nici pe CSM, tehnicianul oaspeţilor, Aurel Şunda, a afirmat, pentru site-ul oficial al clubului din Alba Iulia, că l-ar mulţumi şi un rezultat de egalitate: „Va fi un meci foarte important pentru noi, prin faptul că o victorie ne-ar da un moral bun pentru următoarele jocuri, implicit punctele puse în joc ne pot ajuta să fim urmăritori spre podium. Vom întâlni o echipă care nu a pierdut nici un punct pe teren propriu şi care se luptă de doi ani, cu şanse reale să promoveze. Cu dăruire totală şi cu multă ambiţie, cred că putem scoate un rezultat bun la Vâlcea, chiar şi un egal, pentru că fiecare punct este important pentru noi“.
De partea cealaltă, Marian Bondrea merge doar la victorie: „Vom întâlni o echipă experimentată şi valoroasă, dar trebuie să continuăm parcursul fără greşeală de pe teren propriu şi să învingem“.

Zoicaş, arma secretă

Unirea Alba Iulia nu va conta în Zăvoi pe două din piesele de bază, Laurenţiu Oroian şi Vasile Dabu, ambii accidentaţi în runda trecută. Oltenii îşi vor lua, probabil, măsuri speciale la Dăscălescu şi Găldeanu, care nu trebuie lăsaţi să construiască la mijlocul terenului. Marian Bondrea nu-l va putea folosi pe Alex Vlăduţi, plecat în Anglia pentru meciurile naţionalei Under 19, şi nu va miza nici în această partidă pe căpitanul Marius Cumpănaşu şi pe atacantul Nelu Bucă. Surpriza ar putea veni de la Lucian Zoicaş, „arma secretă“ a CSM-ului. „Aştept un meci mai tensionat în care să-l arunc în luptă, pe final, pe Zoicaş“, a afirmat zilele trecute „Profesorul“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS