19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportRaluca Ivan are probleme cardiace

Raluca Ivan are probleme cardiace

La un banal control medical, nou-transferata jucătoare a fost diagnosticată cu defect septar atriar, ceea ce presupune o intervenţie chirurgicală şi o pauză de cel puţin trei luni.

Ghinioanele se ţin lanţ de campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea. După ce Steluţa Luca, Valentina Ardean Elisei, Ramona Maier sau Ionela Gâlcă au fost accidentate, iar Roxana Gatzel şi Roxana Gheorghe sunt încă în recuperare, altă jucătoare are probleme medicale.
Abia transferată la Vâlcea, Raluca Ivan ar putea rata viitoarele meciuri ale chimistelor, dar şi turneul final al Campionatului Mondial. Ex-zălăuanca are probleme la inimă (defect septar atriar) şi în perioada imediat următoare ar putea suferi o intervenţie chirurgicală, care ar putea să o ţină departe de teren mai bine de trei luni.

„Din ianuarie ne gândim la Gatzel“

Tehnicianul principal al Oltchimului, Gheorghe Tadici, a afirmat că deocamdată nu ia în calcul folosirea Roxanei Gatzel, care a revenit la antrenamente după şase luni de absenţă: „Nu a făcut pregătirea de vară. Nu a jucat meciurile amicale şi nici la naţională. Nu a prins nici finalul de sezon trecut. E greu să o forţăm acum pe Roxana Gatzel. Ar putea să se accidenteze din nou, riscul e prea mare. Mai degrabă sper să putem conta pe Roxana Gheorghe. Şi ea a stat luni bune, dar a prins câteva meciuri importante ale naţionalei, cu adversari puternici şi a participat şi la cantonamentul din vară. Vom vedea cât de repede se reacomodează la efort. Ar fi bine să poată reveni. Avem nevoie de un centru de meserie“.
România, cu 13 chimiste în lot, va debuta la Cupa Mondială contra Suediei, cel mai slab adversar din grupă. Meciurile decisive pentru accederea în semifinale se vor juca contra Franţei şi Rusiei. La ediţia precedentă, echipa antrenată de Tadici a jucat finala, pierdută contra rivalei de „moarte“, Rusia, cu scorul de 28-29.
Iată programul României la Cupa Mondială: România – Suedia (16 octombrie, ora 15.00), România – Franţa (17 octombrie, ora 15.00), România – Norvegia (18 octombrie, ora 19.00).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU