15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDaragiu şi-a câştigat dreptul la juniori

Daragiu şi-a câştigat dreptul la juniori

La sfârşitul săptămânii trecute, Sibiul a găzduit „Cupa Păltiniş“ la box. Pentru că a devenit o competiţie de tradiţie, CSS Chimia Râmnicu Vâlcea a fost prezent la start. Deşi clubul vâlcean a avut doar trei pugilişti, toţi au reuşit să iasă neînvinşi din competiţie. Atenţia spectatorilor s-a îndreptat spre Mihai Daragiu, 54 de kilograme, acesta fiind cel mai nou component al naţionalei de juniori, pregătit de Relu Auraş. Daragiu este pregătit la Râmnicu Vâlcea de profesorul Marius Băluţa, care crede că elevul său va face faţă competiţiilor internaţionale şi va reuşi să aducă medalii României. Următorul examen pentru pugiliştii vâlceni va avea loc pe 25 octombrie, la Turceni – Gorj, la CN de cadeţi.

Tricolorii au plecat la Porto Rico

Lotul naţional de box, coordonat de Relu Auraş, a plecat marţi seară la Porto Rico, unde vor fi definitivate ultimele pregătiri înainte de Mondialele 2007, programate la Chicago, în perioada 22 octombrie – 4 noiembrie, acestea fiind un criteriu de calificare la JO 2008. Tricolorii ar fi trebuit să se pregătească iniţial în Cuba, dar s-a renunţat la acest plan după ce cubanezii nu au onorat participarea la „Centura de Aur“ de la Constanţa. La Porto Rico au făcut deplasarea şapte boxeri: Constantin Paraschiv (48 kg), Iulian Stan (57 kg), Traian Lupu (60 kg), Ionuţ Gheorghe (64 kg), Ronald Gavril (75 kg), Constantin Bejenaru (81 kg), Bogdan Dinu (91 kg). Acestora li se va alătura direct la Chicago supergreul Răzvan Cojanu (+91 kg).
CM 2007 de la Chicago se alătura cel mai mare eveniment din istoria boxului amator organizat de AIBA, cu participarea a aproximativ 700 de boxeri din peste 120 de ţări, susţin organizatorii, 80 de boxeri urmând să obţină calificarea la JO 2008, primii opt la categoriile 48-81 kg şi primii patru la categoriile 90 kg şi +91 kg. „Bilete“ pentru Beijing se mai pot obţine apoi în turneele de calificare, câte două de continent, în Europa acestea urmând să aibă loc în Italia şi Grecia, în februarie, respectiv martie 2008.
Maestrul Relu Auraş speră ca măcar doi pugilişti români să obţină calificarea la Beijing, gândindu-se la Ionuţ Gheorghe şi Ronald Gavril, bine cotaţi de maestru fiind însă şi Constantin Paraschiv, respectiv Constantin Bejenaru. Misiunea boxerilor români poate fi uşurată şi de faptul că echipa Cubei nu va participa la Campionatele Mondiale 2007.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS