26.7 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportPirtea s-a bucurat prea devreme

Pirtea s-a bucurat prea devreme

Sportiva română s-a crezut învingătoare înainte de a trece linia de sosire şi a fost întrecută de Berhane Adere în sprintul din America, acolo unde temperatura a făcut victime.

Puternicul maraton de la Chicago a avut anul acesta finaluri dramatice atât la feminin, cât şi la masculin. La feminin, printre protagonistele întrecerii s-au numărat şi două atlete române – Adriana Pirtea, legitimată la clubul Olimpia Bucureşti, şi Nuţa Olaru, de la CSM Craiova. Prima a fost foarte aproape de victorie, mai precis, doar trei secunde de prima clasată, etiopianca Berhane Adere, cronometrată pe cei 42,195 km cu timpul de 2h33’49', pe poziţia a treia clasându-se americana Kate O’Neil (2h36’15'). Interesant este însă modul cum a pierdut bucureşteanca. Adriana Pirtea, aflată la primul ei maraton, a condus autoritar, având la un moment dat un avans de 30 de secunde, însă, pe ultimii 50 de metri, în timp ce jubila, a fost ajunsă şi chiar depăşită de Berhane Adere, câştigătoarea de anul trecut a maratonului de la Chicago. Craioveanca Nuţa Olaru a terminat cursa pe locul şase, fiind cronometrată cu timpul 2h39’04'.
Tot la sprint, dar la masculin, kenyanul Patrick Ivuti l-a depăşit „la fotografie“ pe marocanul Jaouad Gharib, bifând cea de-a cincea victorie consecutivă pentru ţara sa la Maratonul de la Chicago. Ambii sportivi au fost cronometraţi cu timpul de 2h11’11'.

Căldura a făcut victime

Maratonul de la Chicago a început pe temperaturi de 31 de grade Celsius, din anul 1979 nemaiînregistrându-se peste 30 de grade. Din pricina acestui fapt, organizatorii întrecerii au închis cursa la doar patru ore după start, duminică noapte, fiind obligaţi de temperatura ridicată şi de umiditatea din aer, factori care au dus la decesul unui concurent, alţi 300 având nevoie de îngrijiri medicale, dintre care 49 au fost internaţi de urgenţă. „Chad Schieber, de 35 de ani, şi-a pierdut pulsul foarte repede şi a murit pe asfalt, pe traseul concursului“, a spus unul dintre doctori, care a acuzat organizatorii pentru faptul că alergătorii nu au găsit băuturi răcoritoare sau apă la punctele special amenajate de-a lungul traseului.
O sportivă din Saint Louis a declarat că la kilometrul 20 a auzit sfaturile date de politişti, iar pompierii au început să stropească alergătorii cu apă. 10.000 dintre cei 45.000 de alergători înscrişi au decis să nu ia startul.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS