24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie obligatorie cu ardelenii

Victorie obligatorie cu ardelenii

Dacă nu câştigă jocul de mâine cu CFR Cluj, jucătorii de la Pandurii vor fi penalizaţi cu  câte 500 de euro pentru fiecare punct pierdut.

Conform Regulamentului de Ordine Interioară al clubului Pandurii Târgu Jiu, dacă echipa lui Eugen Neagoe coboară sub pragul de „-2“ în clasamentul adevărului, jucătorilor li se va reţine câte 500 de euro pentru fiecare punct pierdut pe „Municipal“. Înaintea jocului cu CFR Cluj, gruparea gorjeană se află la „-2“ şi o remiză în faţa liderului ar atrage penalităţi pentru fotbaliştii lui Neagoe. Dacă vor învinge formaţia lui Andone, jucătorii de la Pandurii vor încasa câte 900 de euro.
„Primele s-au stabilit înainte de începerea campionatului. După meciuri poate să fie o negociere dacă se suplimentează sau nu prima respectivă. Fiecare ştie cât primeşte dacă sunt câştigate trei puncte. La „-3“ la adevăr vor fi penalizaţi, banii urmând să li se reţină din contract“, a spus preşedintele clubului, Marin Condescu.
„Geană“ afirmă că elevii săi nu sunt preocupaţi de partea financiară, ci doar de evoluţia lor pe teren. „În viaţă nu contează tot timpul problema financiară. Eu nu cred că jucătorii noştri se gândesc la bani. Ca să fiu concret, niciodată înainte de meciuri nu au întrebat cât este prima sau dacă vom aveam primă mai mare. Asta dă dovadă de caracter, că ei doresc să câştige, că îi interesează foarte mult rezultatul şi nu pun banii pe primul loc“, a spus Neagoe. De altă părere este însă fundaşul Alin Rus: „Contează şi partea financiară. Dacă vom câştiga, putem merge altfel la domnul preşedinte să îi cerem să suplimenteze prima“.

Suntem favoriţi

Chiar dacă la Târgu Jiu soseşte CFR Cluj, liderul neînvins al Ligii I, pandurii se consideră favoriţi. „Avem 60 la sută şanse să câştigăm. Jucăm acasă, cu stadionul plin, iar suporterii o să fie alături de noi. Cu echipele bune ale campionatului fiecare dintre noi doreşte să-şi demonstreze valoarea. Avem echipă foarte bună şi acasă cam greu ne bate cineva“, argumentează Alin Rus. Acesta pare să-şi cunoască foarte bine adversarii direcţi, Fabiani şi Didi, principalele pericole ale ardelenilor. „I-am urmărit pe amândoi. Fabiani protejează bine mingea, dar este cam lent, iar Didi aleargă mult şi loveşte foarte bine mingea cu capul“, a spus Rus.
Şi antrenorul Eugen Neagoe este sigur pe succesul echipe sale. „Acum, CFR Cluj este liderul campionatului. După etapa a zecea nu va mai fi pe primul loc. Putem să câştigăm, echipa a dovedit în momentele grele că este capabilă de rezultate surprinzătoare“, a declarat „Geană“.

Vancea şi Păcurar, apţi medical

Robert Vancea şi Alex Păcurar au fost recuperaţi şi vor face parte din lotul pandurilor pentru meciul cu CFR Cluj. Prezenţa lor pe teren din primul minut este pusă însă sub semnul întrebării, ei nefiind pregătiţi să ducă un ritm susţinut, venind după accidentări care i-au ţinut mult timp departe de gazon. „Vancea şi Păcurar sunt apţi din punct de vedere medical, dar nu ştim dacă intră din primul minut“, a spus Neagoe.
Singurii absenţi pentru acest joc sunt Guso şi Adi Popescu, ambii fiind daţi ca accidentaţi. Chiar dacă nu este apt pentru Pandurii, Adnan Guso va apăra poarta naţionalei Bosniei, fiind convocat pentru jocurile cu Grecia şi Norvegia. „La naţională joc şi accidentat“, a afirmat Guso.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS