17 C
Craiova
vineri, 14 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii vor surpriza

Oltenii vor surpriza

Liga I

 Gloria Bistriţa – „U“ Craiova
Stadion “Gloria”, astăzi, ora 15.00 (Telesport)
Formaţii probabile:

Gloria: Tătăruşanu – D. Matei, Abrudan, Sepsi, L. Turcu – Dumitra, Nalaţi, Ragipovici – R. Dobre, Tilincă, Coroian. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.  
Universitatea: Bornescu – Ciucă, D. Stoica, Mitchell – Dănănae, A. Ionescu, Gărgălie, Rose – Fl. Costea, Tănasă, Wobay. Antrenor: Daniel Mogoşanu.
Vor arbitra: Fl. Marcu – I. Popa, T. Marchiş.

Cu un moral bun după victoria din runda precedentă, alb-albaştrii şi-au propus să nu piardă în fieful trupei lui Jean Pădureanu.

Succesul cu Dacia Mioveni a mai liniştit puţin apele la gruparea din Bănie, jucătorii Universităţii Craiova plecând încrezători spre Bistriţa, unde astăzi vor înfrunta o echipă căreia în ultimul timp nu prea i-au pus mari probleme. Gloria este greu de învins acasă, având mai mereu de partea sa, când situaţia o cere, şi arbitrajul, însă craiovenii sunt optimişti. Trupa lui Ovidiu Sabău a demonstrat că ştie să joace şi fotbal, pe acest lucru mizând şi alb-albaştrii, în speranţa că jocul va fi unul deschis, în care se poate întâmpla orice. Astfel pot apărea şi surprizele, un rezultat de egalitate putând fi considerat foarte bun pentru Ştiinţa în condiţiile actuale.
Ciucă şi compania nu au mai înscris în deplasare de pe 4 august, când au fost învinşi cu 2-1 la Iaşi, acesta fiind, de altfel, singurul gol reuşit de olteni pe teren străin. Interimarul Mogoşanu speră însă ca elevii săi să se descătuşeze şi să depăşească şi acest complex, anunţând că Universitatea va juca ofensiv la Bistriţa. Totul este ca juveţii să aibă parte de un arbitraj corect, mai ales că la centru se va afla un arbitru debutant în prima ligă, orădeanul Florin Marcu.
De obţinerea unui rezultat bun la Bistriţa este convins şi managerul general Ilie Balaci, care consideră Universitatea o echipă superioară Gloriei. „Vom juca pe atac pentru că dorim să le arătăm că suntem Universitatea Craiova, că le suntem superiori. Orice poziţie ocupă ei în clasament acum, Universitatea este peste ei. Ca tot, ca tradiţie, ca performanţă, ca nume. Vom obţine un rezultat bun. Un jucător care la noi nu prindea echipa, ba chiar lotul foarte rar, Lucian Pârvu, la ei este titular. Asta spune tot despre diferenţa dintre Bistriţa şi Universitatea“, a afirmat Balaci.
Gloria pare o echipă invincibilă pe teren propriu, în sezonul trecut şi în cel actual ardelenii fiind învinşi acasă doar de două ori, de Dinamo (1-0) şi Oţelul Galaţi (2-1). În confruntările cu Ştiinţa, bistriţenii au avantaj net, craiovenii câştigând doar una din cele 16 partide disputate în fieful lui Jean Pădureanu, două meciuri încheindu-se la egalitate. Ultima dată când oltenii au câştigat pe terenul Gloriei a fost în urmă cu cinci ani, pe 9 martie 2002 Ştiinţa impunându-se cu 2-1 (V. Popa ’29 / D. Rednic ’10, Danciu ’24). 
Universitatea nu a mai învins Gloria Bistriţa, în Liga I, de patru ani, pe 22 august 2003 craiovenii câştigând cu 3-0, pe teren propriu. Sezonul trecut, trupa lui Sabău şi-a adjudecat toate punctele din duelul cu alb-albaştrii, 4-1 acasă şi  2-1 în deplasare, meci disputat însă în Capitală, Ştiinţa având terenul suspendat.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII