14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMilan, depăşită de Celtic

Milan, depăşită de Celtic

Criza pe care o traversează Milan în Serie A s-a extins şi în Liga Campionilor, italienii pierzând, cu 2-1, la Glasgow.

Un gol marcat în ultimul minut de joc de Scott McDonald a îngenuncheat-o pe deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor AC Milan, pe „Celtic Park“ din Glasgow. Scoţienii de la Celtic s-au impus cu 2-1, obţinând primele lor puncte.
Pe parcursul primei reprize, ocaziile de gol au lipsit. Celtic a insistat puţin mai mult decât italienii în ofensivă şi a trimis foarte multe centrări în careul advers, respinse cu uşurinţă de defensiva Milanului. De la gazde s-a remarcat în primele 45 de minute fostul jucător al Milanului, Donati, iar de la italieni cel mai activ jucător a fost Gennaro Gattuso, fost component al rivalei lui Celtic, Glasgow Rangers.

Spectacol agreabil în repriza secundă

În partea a doua a meciului, scoţienii şi italienii au oferit un spectacol agreabil şi trei goluri. Carlo Ancelotti l-a scos pe Seedorf, în minutul 55, şi         l-a introdus pe tânărul Gourcuff, iar jocul Milanului a devenit mai consistent la centrul terenului. Totuşi, scoţienii au fost cei care au deschis scorul, în minutul 62, prin McManus, care a reluat în plasă de la câţiva metri o minge primită din corner.
Milan s-a aruncat în atac, iar Pirlo a fost la un pas de egalare, mingea expediată de el din lovitură liberă fiind respinsă cu greu de portarul Boruc.
Insistenţa în ofensivă a formaţiei lui Ancelotti a fost premiată în minutul 68, când Naylor l-a ţinut în careu pe Ambrosini, iar Kaka a transformat penaltiul.
După ce a egalat, Milan s-a închis bine în propria jumătate şi nu a mai lăsat spaţii scoţienilor. Când meciul părea că se îndreaptă către un rezultat de egalitate, a venit faza din minutul 90, când Gary Caldwell a şutat, Dida a respins, iar McDonald, aflat în apropiere, a înscris. Imediat după gol, un suporter al gazdelor a intrat pe teren şi l-a lovit pe Dida în zona gâtului. Portarul Milanului a alergat iniţial după fanul scoţian, apoi s-a prăbuşit pe gazon şi a părăsit terenul pe targă, fiind înlocuit pentru cele două minute de prelungiri cu australianul Kalac.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS