14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu a dat lovitura pe Da Luz

Lucescu a dat lovitura pe Da Luz

   Liga Campionilor

Grupa D
Benfica – Şahtior 0-1
Stadion: „Da Luz“, Lisabona, spectatori: 55.000.
A marcat:
Jadson ’42.
Benfica: Quim – Luisao, Nelson (Nuno Gomez ’44), Edcarlos, Leo – Katsouranis, Rui Costa, Rodriguez, Pereira, Di Maria (Binya ’62), Cardozo. Antrenor: Jose Antonio Camacho.
Şahtior: Pyatov – Lewandowski (Hubschman ’87), Chygrynskiy, Kucher, Raţ – Ilsinho (Duljaj ’79), Jadson (Castillo ’76), Srna – Brandao, Fernandinho – Lucarelli. Antrenor: Mircea Lucescu.
Cartonaşe galbene: Katsouranis, Cardozo, Rodriguez / Srna, Fernandinho, Castillo.
A arbitrat: Wolfgang Stark (Austria).

Într-o grupă cu Milan, Celtic şi Benfica, Şahtior Doneţk ocupă primul loc după victoria cu 1-0 obţinută la Lisabona.

„Minerii“ lui Mircea Lucescu de la Doneţk s-au instalat confortabil pe primul loc în Grupa D a Ligii Campionilor, din care mai face parte, printre altele, şi deţinătoarea trofeului, AC Milan. Şahtior, cu Răzvan Raţ în teren pe toată durata meciului, a dat lovitura pe „Estadio Da Luz“ din Lisabona, impunându-se cu 1-0 în faţa formaţiei Benfica Lisabona, o echipă care avea nevoie de puncte ca de aer pentru a nu-şi compromite şansele de calificare în optimi. Unicul gol al meciului a fost marcat de Jadson, un jucător incert până în ziua partidei.
Prima ocazie a întâlnirii le-a aparţinut lusitanilor şi l-a avut drept protagonist pe Cristian Rodriguez, acesta punându-l la grea încercare, în minutul 3, pe portarul Andriy Pyatov, cu un şut de la 20 de metri. La faza imediat următoare, Konstantinos Katsouranis a fost şi el la un pas să înscrie, în urma unei centrări a lui Rui Costa. Replica ucrainenilor nu s-a lăsat mult aşteptată, cel mai scump jucător al lui Şahtior, Cristiano Lucarelli, trimiţând puţin pe lângă poartă la o lovitură de colţ. Puţin mai târziu, Jadson l-a servit excelent pe cel mai bun prieten al său, Răzvan Raţ, dar şutul acestuia a fost reţinut de portarul gazdelor, Quim.

Golul a „picat“ înainte de pauză

Benfica Lisabona a ratat cea mai mare ocazie de gol a ei în minutul 36, când Di Maria a efectuat un un-doi cu Oscar Cardozo, iar şutul celui din urmă a lovit transversala porţii lui Pyatov, bătut la faza respectivă. Katsouranis a avut şi el o ocazie, dar a trimis în plasa laterală centrarea lui  Rodriguez. Cu puţin înainte de fluierul de final al primei reprize, în minutul 42, Şahtior a reuşit să deschidă scorul. Raţ l-a servit bine pe Fernandinho, acesta nu a vrut să şuteze şi i-a pasat lui Jadson, care a depăşit doi fundaşi adverşi şi a trimis în plasă. Benfica nu s-a demoralizat şi a fost aproape de gol prin Katsouranis, la un minut după ce oaspeţii deschiseseră scorul.
Începutul reprizei secunde a aparţinut elevilor lui Lucescu, brazilianul Brandao ratând două ocazii de gol. A urmat o ocazie ratată a gazdelor, prin Luisao, care nu a reuşit să profite de o respingere greşită a portarului Pyatov, la un corner executat de veteranul Rui Costa. Ucrainenii nu s-au lăsat mai prejos şi Lucarelli l-a evidenţiat pe portarul Quim cu un şut în forţă. La îndemnul lui Lucescu, Şahtior a „adormit“ apoi jocul cu o posesie prelungită a balonului şi nu le-a mai dat posibilitatea celor de la Benfica să se apropie de poarta lui Pyatov.

Lucescu: „Am meritat victoria“

Mircea Lucescu a spus, după victoria de pe „Da Luz“, că rezultatul este meritat deoarece Şahtior a jucat foarte bine şi şi-a creat multe ocazii de gol. „A fost o victorie meritată. Am jucat bine şi ne-am creat multe şanse de gol. Am început bine, am controlat jocul şi încă de la începutul meciului am fost periculoşi. Sunt trei puncte importante care ne oferă încredere pentru meciul următor, cu AC Milan. Jocul portughezilor a fost făcut de Rui Costa, Angel di Maria şi Cristian Rodriguez, aşa că i-am forţat să joace cu mingi lungi spre Oscar Cardozo. Minutele de final au fost dificile deoarece au atacat în număr mare, dar chiar şi aşa am fi putut înscrie pe contraatac. Este de remarcat evoluţia mijlocaşilor noştri Jadson şi Fernandinho“, a spus Mircea Lucescu.

Liga Campionilor, faza grupelor

Rezultatele înregistrate miercuri în Liga Campionilor: Grupa A: Liverpool – Marseille 0-1; Beşiktaş-Porto 0-1. Clasament: 1. Marseille 6 puncte; 2. Porto 4; 3. Liverpool 1; 4. Beşiktaş 0. Grupa B: Valencia – Chelsea 1-2; Rosenborg-Schalke 0-2; Clasament: 1. Chelsea 4 puncte; 2. Valencia 3; 3. Schalke 3; 4. Rosenborg 1.Grupa C: Lazio – Real Madrid 2-2; Bremen – Olympiakos 1-3; Clasament: 1. Olympiakos 4 puncte, 2. Real Madrid 4; 3. Lazio 2; 4. Bremen 0; Grupa D: Celtic – Milan 2-1; Benfica – Şahtior 0-1; Clasament: 1. Şahtior 6 puncte; 2. Celtic 3; 3. Milan 3; 4. Benfica 0.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS