21.7 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportSe vrea mai mult de la stejari

Se vrea mai mult de la stejari

Echipa naţională de rugbi, eliminată de la Mondialul 2007 după o înfrângere la scor (85-8) în faţa Noii Zeelande, întoarce pagina unei părţi a istoriei ei, scrise împreună cu managerul şi antrenorul din Franţa, aflându-se în căutarea unor succesori mai experimentaţi.

Cu toate că „stejarii“ s-au prezentat bine la turneul final din Franţa, conducătorii rugbiului românesc vor ca viitorul echipei să fie unul mult mai bun, considerând că există potenţial şi progresul nu poate lipsi. Profitând şi de faptul că managerul Robert Antonin şi antrenorul Daniel Santamans nu şi-au prelungit contractele, ultimul devenind deja coordonator tehnic al unui club nou-promovat în Pro D2, o ligă inferioară din Franţa, oficialii FRR au decis să investească în antrenori mult mai experimentaţi. Ideea numirii altor tehnicieni a fost împărtăşită şi de tricolori, care, prin vocea căpitanului Sorin Socol, au făcut şi profilul ideal al viitorului antrenor.
„Un antrenor bun are experienţă la cel mai înalt nivel, ştie să fie sever, să impună reguli şi să facă grupul să se mişte într-o direcţie bună. Trebuie cineva de valoare şi, în orice caz, nu unul din România. Trebuie să aibă multă experienţă pentru a ajunge să facă din noi, cei care avem un anumit nivel, o veritabilă echipă“, a punctat Sorin Socol, care a semnat recent pentru doi ani cu Pau. „În orice caz, noi, cei din Franţa, aşteptăm propuneri adecvate, altfel să nu se conteze prea mult pe noi“, a subliniat Socol, ca răspuns la posibila numire a unui membru al Academiei de rugbi fondate de Robert Antonin.
Un prim nume de tehnician dorit la cârma „stejarilor“ este Eddie Jones, fostul antrenor al Australiei (din 2001 până în 2005), finalistă a Cupei Mondiale din 2003.

Aventura României, în cifre, la Cupa Mondială

Pe site-ul oficial al FRR au fost postate realizările echipei noastre la cea mai importantă competiţie a lumii, de unde reiese că „stejarii“ au marcat în medie 10 puncte pe meci, 13 jucători au evoluat în toate cele patru partide şi Petre Cristian este singurul care a bifat toate minutele din confruntări, cumulând 320 de minute jucate
Iată imaginea României la turneul final din Franţa: 4 partide în grupa C a Cupei Mondiale: 18-24 cu Italia, 0-42 cu Scoţia, 14-10 cu Portugalia şi 8-85 cu Noua Zeelandă; a obţinut 5 puncte din aceste meciuri: 1 punct bonus (defensiv) în faţa Italiei şi 4 puncte (pentru victorie) în faţa Portugaliei, ocupând locul patru în grupă; 40 de puncte marcate, cele mai multe cu Italia (18) şi cele mai puţine în faţa Scoţiei şi Noii Zeelande (0); 161 de puncte a primit România pentru participarea la CM 2007, unde a înscris 5 eseuri, 3 lovituri de penalizare şi 3 transformări; cel mai bun marcator al naţionalei noastre a fost Marius Tincu (15 puncte); media punctelor pe meci se ridică la 10, în timp ce media punctelor încasate este de 40; 1 cartonaş galben, cel care l-a primit fiind Alexandru Manta în meciul cu Italia; 13 jucători din lotul României au jucat în toate cele 4 partide ale CM: Bogdan Bălan, Marius Tincu, Răzvan Mavrodin, Sorin Socol, Cristian Petre, Ovidiu Toniţă, Florin Corodeanu, Cosmin Raţiu, Valentin Calafeteanu, Lucian Sârbu, Ionuţ Dimofte, Romeo Gontineac şi Iulian Dumitraş; 7 jucători au fost titulari în toate cele 4 meciuri: Bogdan Bălan, Petre Cristian, Ovidiu Toniţă, Florin Corodeanu, Ionuţ Dimofte, Romeo Gontineac şi Iulian Dumitra, în timp ce Augustin Petrichei nu a evoluat nici măcar o secundă.
Cu o victorie şi trei înfrângeri la CM din Franţa, reprezentativa României a urcat pe locul 14, cu 67.61 puncte, în clasamentul International Rugby Board.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS