17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportA fost de ajuns o ghiulea

A fost de ajuns o ghiulea

Steaua – Arsenal 0-1
Stadion
„Steaua“, Bucureşti, spectatori: 12.000.
A marcat: Van Persie (’76).
Steaua: Zapata – P. Marin, Baciu, Rada, Emeghara – Ovidiu Petre -Nicoliţă, Dică, Neaga (Zaharia ’78), Surdu (Bădoi ’85) – Badea (Iacob ’63). Antrenor: Massimo Pedrazzini.
Arsenal Londra: Almunia – Eboue (Gilberto ’74), Senderos, Toure, Clichy – Sagna, Hleb, Flamini, Fabregas – Adebayor, Van Persie. Antrenor: Arsene Wenger.
Cartonaşe galbene: P. Marin, Rada / Adebayor.
A arbitrat: Terje Hauge (Norvegia).

„Tunarii“ lui Wenger au câştigat toate cele trei puncte puse în joc la partida din Ghencea, cu Steaua. Elevii lui Pedrazzini, cu mai mult noroc, ar fi putut obţine cel puţin un egal.

Steaua a pierdut, la limită, şi cel de-al doilea meci din Grupa H a Ligii Campionilor, 0-1 cu Arsenal, la Bucureşti, ocupând ultimul loc, cu şanse mici de a mai accede în optimi. Bucureştenii, conduşi de pe bancă de Massimo Pedrazzini, şi-au arătat limitele în faţa unei formaţii engleze superioare la toate capitolele. Tehnicianul italian a abordat partida cu o tactică defensivă, mizând pe contraatac, dar Dică, Vali Badea şi, mai târziu, Victoraş Iacob nu au reuşit să facă mare lucru în faţa unei apărări exacte. Totuşi, la 0-0, Iacob a avut o mare şansă de a marca, şutând aiurea din postura de singur cu portarul.
Steaua nu a început rău meciul, iar în minutul 6 a reuşit să trimită mingea în poartă, prin Vali Badea, dar golul a fost anulat corect, pe motiv de ofsaid. A urmat o acţiune periculoasă de atac a oaspeţilor, finalizată cu un şut peste poartă, de la opt metri, expediat de Cesc Fabregas. Câteva minute mai târziu, Dică l-a speriat pe portarul Almunia cu un şut cu pământul de la 25 de metri, care a trecut la o jumătate de metru de bara din stânga acestuia.
Pe fondul unei posesii a balonului mult mai bune, Arsenal şi-a mai creat două oportunităţi de a marca până la pauză. În minutul 30, Adebayor s-a pierdut în faţa porţii, în locul unui şut de la 7-8 metri lateral-stânga, preferând o pasă care s-a dovedit neinspirată. Cu cinci minute înainte de finalul primei reprize, Clichy a centrat în faţa porţii, mingea a fost deviată de Petre Marin, iar Zapata a reţinut balonul de pe linia porţii.

Iacob a irosit o ocazie imensă

Nervoşi parcă pentru că nu reuşiseră ceea ce-şi propuseseră, adică să înscrie repede în prima repriză, „tunarii“ lui Arsene Wenger au început partea a doua decişi să asalteze poarta Stelei. S-au lovit însă de aceeaşi defensivă pe două linii şi de presingul intens, ce-i drept, doar în propria jumătate de teren, făcut de elevii lui Pedrazzini. Arsenal s-a apropiat totuşi periculos de buturile lui Zapata, în minutul 58, când portarul columbian a avut o intervenţie ezitantă la un şut. Mai târziu, Dică a încercat să profite de faptul că portarul Almunia a ieşit mult din poartă şi a trimis bine de la 40 de metri, dar Kolo Touré, retras în locul goal-keeper-ului, şi-a salvat echipa.
Pedrazzini l-a scos apoi din teren pe Vali Badea şi a mizat pe forţa lui Victoraş Iacob. Acesta avea însă să piardă cea mai mare ocazie de gol a Stelei, în minutul 71, când a scăpat singur spre poarta adversă şi a şutat aiurea, nici măcar pe spaţiul porţii. În dreapta sa era demarcat în acel moment şi Surdu.
Arsenal a deschis scorul în minutul 76, când Adebayor a scos o minge în marginea careului de 16 metri, de unde Van Persie a expediat o ghiulea în plasa porţii lui Zapata. În minutul 88, scorul putea deveni 2-0 pentru Arsenal, dar şutul lui Adebayor a trecut milimetric peste transversală. Steaua nu are nici un punct după două meciuri şi nu-i rămâne decât să se gândească la locul al treilea în grupă, ce asigură participarea în 16-imile Cupei UEFA.

Liga Campionilor, faza grupelor

Rezultatele înregistrate marţi în Liga Campionilor: Grupa E: Lyon – Glasgow Rangers 0-3; VfB Stuttgart – Barcelona 0-2; Clasament: 1. Barcelona 6puncte, 2. Rangers 6, 3. Stuttgart 0, 4. Lyon 0. Grupa F: Manchester United – AS Roma 1-0; Dinamo Kiev – Sporting Lisabona 1-2; Clasament: 1. Manchester United 6puncte, 2. AS Roma 3, 3. Sporting 3, 4. Dinamo Kiev 0; Grupa G: Internazionale Milano – PSV Eindhoven 2-0; ŢSKA Moscova – Fenerbahce Istanbul 2-2; Clasament: 1. Fenerbahce 4 puncte, 2. Internazionale 3, 3. PSV Eindhoven 3, 4. ŢSKA Moscova 1. Grupa H: Steaua – Arsenal 0-1; FC Sevilla – Slavia 4-2; Clasament: 1. Arsenal 6, 2. Sevilla 3, 3. Slavia 3, 4. Steaua 0. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII