19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSchimb de africani

Schimb de africani

Oficialii olteni se pare că i-au găsit echipă lui Jeremie Njock, propunându-l celor de la Omonia Nicosia, cărora le-ar fi solicitat, la schimb, alt atacant, Musa Mguni.

Campania de transferuri a Universităţii Craiova nu s-a încheiat, oficialii echipei anunţând că varianta aducerii unui jucător de valoare certă a rămas în picioare. Patronul Adrian Mititelu a precizat duminică seară că în cantonamentul din Austria îşi va face apariţia un fotbalist foarte bun. „În Austria, la pregătire, va mai veni un superfotbalist, un jucător de cinci stele. Nu pot spune acum cine este, dar vă asigur că este peste ce transferuri au făcut Steaua sau Dinamo, că tot se laudă ei cu ce au adus“, a spus Mititelu.
După anunţul făcut de finanţatorul oltean, prin Bănie se vorbea ieri despre aducerea unui african, atacantul din Zimbabwe Musa Mguni, în prezent în campionatul cipriot, la Omonia Nicosia. Se spune că Universitatea doreşte să-l ofere la schimb pe camerunezul Jeremie Njock, jucător pus pe lista de transferuri, cerând în plus şi 100.000 de euro. Njock şi-a dat chiar acordul de a evolua la Omonia, însă oficialii grupării cipriote nu au oferit încă un răspuns, solicitând un răgaz de câteva zile.
Mguni are 24 de ani şi în ultimele trei sezoane a evoluat la formaţia din Nicosia, pentru care a marcat în acest sezon 11 goluri. Africanul a fost elevul lui Ştefan Stoica în perioada în care acesta era secundul lui Andone la Omonia, jucătorul fiind chiar dorit de „Mourinho“ în iarnă, dar tratativele au eşuat.

„Mourinho“, trimis la pescuit

În ceea ce-l priveşte pe Fane Stoica, acesta se află în continuare la dispoziţia clubului, dar Mititelu l-a trecut pe linie moartă. „Eu ştiu că sunt angajat al clubului şi aştept să primesc o funcţie prin care să pot ajuta această echipă. Trebuie să fac ceva de banii pe care îi primesc, nu?“, a afirmat Stoica. Patronul este însă de altă părere: „Îi voi plăti contractul până la ultimul leu, aşa cum este stipulat, dar singura mea dorinţă este ca el să vină să semneze condica la ora 8 dimineaţa, iar apoi la ora 16.00. În rest, nu-mi pasă ce face, poate să se ducă şi la pescuit!“.

Alb-albaştrii transpiră din greu

În cantonamentul de la Sinaia, tehnicianul Florin Cioroianu şi preparatorul fizic Thomas Korompai îi solicită la maximum pe fotbaliştii olteni. Alb-albaştrii au parte de trei antrenamente pe zi, două în aer liber şi unul la sala de forţă. Jucătorii fac cunoştinţă cu aerul tare de munte încă de la prima oră a dimineţii, la 7.30 fiind programată prima şedinţă de pregătire a zilei, celelalte două antrenamente având loc la orele 10.30 şi 17.30.
Sub comanda lui Cioroianu au ajuns şi Bornescu, şi Stoianof, ultimul care se va alătura lotului fiind Julius Wobay, aşteptat să sosească la Sinaia în această seară. Wobay nu a luat parte duminică la înfrângerea umilitoare suferită de naţionala din Sierra Leone în preliminariile Cupei Africii, 0-6 cu Mali, echipă din care au lipsit vedetele Diarra de la Real Madrid şi Kanoute de la Sevilla. Leonezul a primit acceptul selecţionerului de a pleca înainte de partidă, pentru a prinde avionul de întoarcere în România.
„Nu am mai jucat pentru că nu mai ajungeam la timp la pregătiri. Am înţeles că nu au avut nici o şansă cu Mali. Mă întreb care ar fi fost scorul dacă jucau şi Diarra cu Kanoute. Vin direct la Sinaia şi trec la treabă. Universitatea are un obiectiv îndrăzneţ, sper să nu mai avem emoţiile din sezonul trecut, să prindem un loc în cupele europene, iar eu să ajut mai mult echipa“, a afirmat Julius Wobay.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII