14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Doar asocierea cu SCM ar fi reciproc avantajoasa“

„Doar asocierea cu SCM ar fi reciproc avantajoasa“

Universitatea ar putea promova cu doua echipe doar daca in anul viitor ar avea o sustinere financiara consistenta.


Clubul Sportiv Universitatea Craiova are noua sectii: volei, handbal, baschet, atletism, tenis de masa, orientare, scrima, sah si bridge. Conform statisticilor oficiale, la sfârsitul acestui an, cele mai bune rezultate le are sectia de atletism, de nivel international, dar aceasta sectie este in asociere cu CSM Craiova. „Meritul este al celor de la CSM, n-ar sens sa ne ascundem dupa adevar. Orientarea este sectia noastra cu cele mai bune rezultate“, a precizat directorul executiv al clubului, Pavel Badea.


La campionatele nationale, atletii cu dubla legitimare au contabilizat un numar record de medalii, 116, iar in intrecerile internationale au fost cucerite 14 medalii. Sectia de orientare, una de nivel international, s-a impus si in 2007 prin medaliile obtinute in competitiile nationale (21, din care sapte de aur) si internationale (15, din care opt de aur). Este sectia care de-a lungul anilor a adus puncte importante pentru clubul universitar din Banie.


Doua medalii au fost contabilizate si de sectia de sah in campionatul national prin corespondenta si in divizia C. CS Universitatea are si sectie de bridge, iar in 2006 au fost obtinute 12 medalii. Tenisul de masa a obtinut locul II in grupa, in Divizia A.


Sperante de promovare la volei si baschet


In privinta echipelor, cea de handbal masculin (seniori) a fost clasata pe locul V in Divizia A, editia 2005/2006, dar in acest sezon competitional, 2006/2007, formatia Universitatii, pe vremuri campioana nationala si participanta in Cupele Europene, a fost desfiintata.


Din cauza bugetului auster, oltenii sunt reprezentati de juniori, inscrisi in intrecerea acestei categorii de vârsta. Baschetbalistii Universitatii activeaza in Divizia B, seria a II-a. In privinta voleibalistelor, ele au ratat in acest an, la sfârsitul sezonului 2005/2006, accederea in prima liga, clasându-se pe locul III la barajul de promovare in Divizia A1.


S-au restructurat sporturile de sala


Despre anul competitional 2006, directorul executiv al CS Universitatea, Pavel Badea, a afirmat: „Tinând cont de bugetul alocat clubului nostru, pretind ca CS Universitatea a avut realizari in 2006, adica s-au facut pasi importanti din punct de vedere organizatoric. Am fost obligati sa restructuram sporturile de sala, punând astfel accent, in actuala etapa, pe formarea si cresterea copiilor din zona Olteniei. Cum s-ar spune, am schimbat politica sportiva! Din motive financiare, am renuntat la echipa de volei masculin, iar formatia de handbal seniori a fost inlocuita de una alcatuita in exclusivitate de juniori. In sezonul urmator, 2007/2008, va fi reinscrisa in campionatul seniorilor, in acest sezon noi având ca obiectiv alcatuirea unei echipe si a relatiilor de joc. Sperantele CS Universitatea se leaga in acest sezon de echipele de volei fete si baschet masculin, ambele având ca obiectiv accederea la turneul final“.


„CS Universitatea are rafturi goale, dar firma luminoasa!“


La incheierea turului, baschetbalistii pregatiti de Marius Toma ocupa locul II in seria II-a a Diviziei B dintr-o serie cu doar patru echipe, lider fiind CSS Râmnicu Vâlcea, iar voleibalistele Universitatii, antrenor Adrian Cotoranu, sunt situate pe locul III in seria Vest a Diviziei A2. Pavel Badea a completat: „Cele doua formatii, de baschet masculin, respectiv volei feminin, ar putea promova in prima liga numai daca am reusi unele transferuri de marca, dar asta implica bani. Si asta s-ar putea rezolva numai daca se va concretiza acea asociere a CS Universitatea cu Sport Club Municipal Craiova, cel de drept public in subordinea Consiliului Local Craiova. Nu putem face fuziune cu SCM Craiova, ci doar o asociere. Chiar daca in acest moment CS Universitatea are rafturile goale, ca sa zicem asa, are o firma luminoasa, un brand si o istorie in sportul românesc, cu participari in Cupele Europene“.


Nici pentru anul 2007, CS Universitatea nu are un buget corespunzator necesitatilor si obiectivelor sectiilor. „Acest club are cel mai mic buget financiar, iar in ultimele luni am supravietuit datorita rectificarilor bugetare si unor sponsorizari obtinute in baza relatiilor personale. Sunt un luptator, nu cedez! Cred ca acest oras realizeaza ca CS Universitatea Craiova ar putea obtine performante daca ar avea o sustinere financiara consistenta. Daca nu, CS Universitatea va ramâne la acelasi nivel precum cel de acum, cu rezultate destul de modeste comparativ cu numele si renumele clubului“, a completat Pavel Badea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS