10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSport100 de milioane pentru pugilistii craioveni

100 de milioane pentru pugilistii craioveni

Desfasurata dupa o pauza de 83 de ani, Gala Boxului Doljean a adunat pugilisti, antrenori, arbitri si fosti performeri ai sportului cu manusi.


Dupa exemplul celorlalte asociatii sportive si cluburi, AJ de Box Dolj a organizat ieri o gala festiva in cadrul careia pugilistii si pugilistele din Banie au fost recompensati pentru rezultatele obtinute in acest an. Nu au fost uitati insa nici antrenorii si nici fostii performeri sau oamenii de sport craioveni, care au primit diplome de onoare sau de excelenta. Gala Boxului Doljean s-a aflat la prima editie dupa o pauza de 83 de ani, iar presedintele AJB a tinut sa precizeze ca astfel de evenimente se vor organiza de acum inainte in fiecare an. „Pentru ca majoritatea cluburilor si-au premiat sportivii ne-am gândit sa facem si noi la fel, sa fim ca o familie acum dupa Craciun. Suntem la prima incercare de acest gen si ne dorim ca de acum inainte Gala Boxului Doljean sa devina o traditie la fiecare sfârsit de an“, a afirmat Fanel Trandafir.


CSM si CFR au adunat 39 de medalii


In total, au fost premiati aproape 40 de sportivi de la cluburile CSM Craiova si CFR Craiova, dar si de la CS Oltenia Box, club la care este legitimat cel mai cunoscut pugilist craiovean al momentului, Sorin „Pantera“ Tanasie, singurul care a adus in Banie un titlu de campion mondial, sportiv neinvins inca la profesionism.


Cele mai multe medalii au fost cucerite in acest an de boxerii de la CSM, 22, dintre care cinci de aur, sase de argint si 11 de bronz. Sportivii pregatiti de Constantin Buzduceanu, Marin si Constantin Stefanovici si coordonati de antrenorul emerit Vasile Fintina au obtinut 13 medalii la Campionatele Nationale (trei de aur, trei de argint si sapte de bronz) si noua la Cupa României (2-3-4). Nici pugilistii „ceferisti“ pregatiti de Marcel Sirba si Ion Dragomir nu au fost mai prejos, reusind un total de 17 medalii (5-8-4), dintre care 11 la Campionatele Nationale (4-5-2) si sase la Cupa României (1-5-0).


„Secretul succesului este munca si disciplina. Fara abnegatie si daruire nu poti obtine rezultate in acest sport“, a fost concluzia antrenorului emerit Vasile Fintina, prin a carui mâna au trecut in cei peste 20 de ani de activitate foarte multi sportivi de valoare. „Aceste rezultate foarte bune sunt consecinta muncii noastre si speram ca in 2007 sa obtinem performante la fel de bune, daca nu chiar mai bune. Anul acesta, la CFR Craiova fetele au avut rezultate mult mai bune, sper ca in 2007 baietii sa-si ia revansa“, a declarat si Marcel Sirba.


Tanasie vrea o centura adevarata


Vedeta galei de ieri a fost, fara indoiala, Sorin Tanasie, cel care si-a demonstrat si in acest an valoarea, „Pantera“ din Banie având ca obiectiv in 2007 un meci pentru titlul european. „A fost un an bun pentru mine, dar in 2007 mi-as dori sa boxez pentru titluri si centuri adevarate, nu doar pentru show-uri de televiziune. Vreau sa multumesc managerului meu pentru ca mi-a oferit posibilitatea sa ma pregatesc cu un mare sportiv cum este Leonard Doroftei, care stie poate cel mai bine ce inseamna profesionismul, dar si tuturor antrenorilor din Craiova care au stat la baza pregatirii mele“, a afirmat Tanasie.


Pe lânga sportivii recompensati cu premii in valoare totala de peste 100 de milioane de lei vechi, au mai primit diplome fostii campioni balcanici Petre Deca si Mihai Pirvu, fostul arbitru Constantin Berezovschi, autor al unei carti despre boxul craiovean, decanul FEFS, Corneliu Andrei Stroe, directorul CSM Craiova, Sorin Matei, si antrenorul si arbitrul Dumitru Fintina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS