25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Vreau o medalie si o casa noua“

„Vreau o medalie si o casa noua“

Legitimata la CSM LPS Craiova, olteanca spera sa aiba un an 2007 plin de realizari pentru a-i multumi pe cei care i-au acordat toata increderea.


Medalie de bronz la individual si aur cu echipa de spada a României la Campionatul European de Scrima de la Izmir (Turcia) si locul patru cu echipa la Campionatul Mondial de la Torino (Italia) au fost rezultatele care, alaturi de cele obtinute pe plan national, au propulsat-o pe Anca Bacioiu in fruntea clasamentului intocmit de CSM Craiova la finalul acestui an.


– Anca, te asteptai sa fii prima in clasamentul clubului?


– Sincer nu, pentru ca CSM Craiova a avut rezultate foarte bune in acest an si la celelalte ramuri sportive, ma refer la atletism si la lupte. Fata de la lupte (Mihaela Sadoveanu – n.r.), care a fost locul doi, a avut si ea rezultate internationale foarte bune, cei de la atletism la fel, de aceea a fost o surpriza placuta pentru mine sa fiu numarul unu in topul CSM.


– Ce reprezinta acest titlu pentru tine?


– Este foarte important pentru moralul unui sportiv sa primeasca aprecierile celor care il inconjoara si, in acelasi timp, este o obligatie pentru activitatea urmatoare. De asemenea, locul intâi in clasamentul CSM Craiova reprezinta si o recunoastere a muncii oamenilor din jurul meu care m-au sustinut in acest an.


Regreta ratarea de la mondiale


– Ce a reprezentat anul 2006 pentru tine?


– A fost cel mai bun an din cariera mea. Am mai avut rezultate asemanatoare si la juniori, dar la seniori rezultatele capata alta valoare.


– Crezi ca se putea mai mult?


– Tot timpul este loc de mai bine. Regret ca la Mondialele din Italia am avut o ratare care a facut sa pierd in fata unei sportive din fosta Iugoslavie, ratând podiumul. Dar asta a fost, trebuie sa mergem inainte.


– Daca ar fi sa multumesti cuiva pentru acest an de exceptie, cui ai multumi?


– Sunt mai multe persoane care au fost aproape de mine si m-au sustinut. Tuturor trebuie sa le multumesc. Antrenorilor Dan Podeanu si Claudiu Stefan, celor de la club, in frunte cu presedintele Sorin Matei, care a reusit sa revigoreze CSM Craiova, si nu in ultimul rând familiei mele.


– Ce-ti propui pentru 2007?


– As vrea macar o medalie, la individual sau cu echipa, la europenele sau mondialele care vor avea loc la anul. Recunosc insa ca ar fi frumos sa obtin medalii la ambele competitii.


Sarbatori in familie


– Unde iti petreci Sarbatorile?


– Acasa. Am fost prea mult timp plecata in cantonamente si la concursuri, de aceea vreau sa profit de ocazie si sa stau mai mult impreuna cu familia.


– Ce ai vrea sa-ti aduca Mos Craciun?


– Sanatate, pentru ca este foarte importanta pentru orice sportiv, mai ales ca eu am avut ceva probleme fizice in acest an, o pozitie cât mai buna in clasamentul mondial, care sa ne aduca o calificare la Olimpiada de la Beijing din 2008, si o casa noua.


– Un mesaj pentru sustinatorii tai si pentru iubitorii sportului?


– Iubitorilor sportului le doresc Sarbatori fericite si sa fie alaturi de acest fenomen pentru ca sportul este un domeniu care poate ajuta România in Europa, iar sportivii sunt oameni minunati care merita toata atentia. Familiei mele, antrenorilor si celor care citesc Gazeta de Sud le doresc ca toate dorintele sa li se indeplineasca si sa aiba parte de un an si mai bun.


Clasamentul CSM Craiova pe 2006


1. Anca Bacioiu (scrima – antrenor Dan Podeanu); 2. Mihaela Sadoveanu (lupte – antrenor Cornel Cornea); 3. Ana Maria Paic (lupte – antrenor Petre Banciu); 4. Loredana Iordachioiu (scrima – antrenor Dumitru Popescu); 5. Monica Ungureanu (judo – antrenor Mihai Voinea); 6. Claudia Stef (atletism – antrenor Horia Stef); 7. Madalina Iordachioiu (scrima – Dumitru Popescu); 8. Mihaela Neacsu (atletism – antrenor Cristieana Matei); 9. Marius Ionescu (atletism – antrenor Catalin Geapana); 10. Catalina Oprea (atletism – antrenor Nicolae Gutoiu).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS