16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSatkih vrea sa elimine Steaua

Satkih vrea sa elimine Steaua

Atacantul ucrainean sustine ca echipa sa are forta necesara sa invinga campioana României si sa ocupe astfel locul al treilea in Grupa E a Ligii Campionilor.


Atacantul echipei Dinamo Kiev, Maksim Satkih, a spus ca formatia sa este hotarâta sa câstige partida cu Steaua, programata pe 21 noiembrie, pe stadionul din bulevardul Ghencea, de la ora 21.45, in etapa a 5-a a grupei E a Ligii Campionilor. Satkih a incercat sa explice parcursul slab al lui Dinamo in Champions League prin faptul ca in viata oricarei echipe apar perioade de decadere.


„Nu stiu ce s-a intâmplat cu noi in meciurile din Liga Campionilor. Pur si simplu mai sunt si perioade de decadere in viata unei echipe. Uitati-va, spre exemplu, la Steaua, care ne-a invins cu 4-1 in primul meci si care a cazut in campionatul României. La fel se intâmpla si cu Bayern München, care a jucat bine in Champions League si slab in Bundesliga. Voi face tot ce depinde de mine sa inscriu la Bucuresti, dar principalul nostru scop este sa invingem“, a spus Satkih.


Statistica este de partea Stelei


Intr-un material dedicat meciului Steaua – Dinamo Kiev, site-ul oficial al UEFA a notat ca românilor le este suficienta o remiza in disputa cu ucrainenii pentru a accede in 16-imile Cupei UEFA.


„Obiectivul celor doua echipe este locul trei si, implicit, intrarea in 16-imile Cupei UEFA. Steaua are nevoie doar de o remiza pentru a-si asigura accesul intr-o competitie in care a fost semifinalista anul trecut. Steaua a stralucit la Kiev, unde campania a inceput dezastruos pentru jucatorii lui Anatoli Demianenko. De atunci, Steaua n-a mai obtinut nici un punct, dar Dinamo Kiev a suferit infrângeri si mai grele“, a scris uefa.com.


Sursa citata noteaza ca va fi a cincea partida dintre cele doua formatii, palmaresul fiind favorabil campioanei României: doua victorii, un egal si o infrângere. Steaua a câstigat Supercupa Europei in 1987 contra formatiei ucrainene, scor 1-0, gol Gheorghe Hagi. Actualul antrenor al echipei Dinamo Kiev, Anatoli Demianenko, a jucat in acea partida. Dinamo Kiev a eliminat formatia româna in turul trei preliminar al Ligii Campionilor, editia 2001/2002, dupa 4-2 la Bucuresti si 1-1 in Ucraina.


Valentin Belkevici, care a marcat doua goluri in meciul câstigat cu 4-2, este unul dintre cei sase jucatori care se afla si acum in lotul echipei din Kiev, alaturi de Goran Gavrancici, Andrei Nesmasnâi, Vladislav Vasciuk, Florin Cernat si Maksim Satkih. Din echipa Stelei de atunci au mai ramas Mirel Radoi si Sorin Paraschiv.


Daum l-ar putea inlocui pe Demianenko


Antrenorul german Christoph Daum a declarat, prin intermediul impresarului sau, ca are o oferta de a pregati formatia Dinamo Kiev, propunere pe care o considera „foarte interesanta“.


„Am mai multe oferte. Din Germania, Anglia…. Am fost sunat si de la Kiev, de presedintele Igor Surkis. Nu am dat inca nici un raspuns ucrainenilor, dar oferta mi se pare foarte interesanta“, a spus Daum prin intermediul reprezentantului sau.


Chritoph Daum a fost supus unei interventii chirurgicale pentru o problema la gât. Numele tehnicianului german, care a câstigat titlul de campion cu VfB Stuttgart (1992) si trei titluri in Turcia (in 1995 cu Besiktas, si in 2004 si 2005 cu Fenerbahce), este citat de mai multe zile pentru a inlocui anumiti antrenori, vorbindu-se despre echipele FC Koln, Newcastle United, SV Hamburg, Besiktas Istanbul sau Sahtior Donetk.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS