12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFiorentina continua sa lupte

Fiorentina continua sa lupte

Presedintele clubului Fiorentina, Andrea Della Valle, a declarat, sâmbata, ca va continua lupta pe cale juridica, dupa ce Curtea de Arbitraj a Comitetului Olimpic Italian (CONI) a decis, vineri, sa reduca penalizarea impusa gruparii italiene cu numai patru puncte.


Penalizarea de 19 puncte impusa Fiorentinei, in urma scandalului privind meciurile trucate din campionatul Italiei, a fost redusa, vineri, cu patru puncte, in timp ce sanctiunile dictate gruparilor Lazio (11 puncte) si Juventus (17 puncte) au fost reduse cu opt puncte. Alta echipa implicata in scandal, AC Milan, care a primit opt puncte de penalizare, nu a beneficiat de clementa.


„Nu s-a terminat. Decizia este ridicola in ceea ce ne priveste, in comparatie cu alte cluburi. Amaraciunea este mare, vom actiona pentru binele clubului si al orasului“, a spus Della Valle.


Presedintele formatiei toscane nu exclude posibilitatea ca Fiorentina sa se adreseze justitiei ordinare. „Pentru binele clubului, vom lua in calcul diverse ipoteze, chiar si aceea de a separa drumurile“, a spus Della Valle.


Curtea de Arbitraj a CONI constituie ultima instanta sportiva din Italia. Recursul la justitia ordinara pentru probleme ce tin de justitia sportiva este interzis de statutele Federatiei Italiene de Fotbal (FIGC) si FIFA. Fiorentina mai are posibilitatea sa se adreseze Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS