19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUltrasii vor sa intre in legalitate

Ultrasii vor sa intre in legalitate

Factiunile din Peluza Sud „Cristi Neamtu“ s-au unit pentru o cauza nobila si lupta pe toate fronturile sa fie aproape de echipa.


Desi exista conceptii diferite in rândul brigazilor alb-albastre, grupurile care formeaza galeria Universitatii au reusit sa ajunga la un numitor comun, pentru ca dorinta de a fi independenti si de a ajuta echipa este foarte mare. Ultrasii olteni, recunoscuti pentru fanatismul si devotamentul lor pentru Stiinta, vor sa nu mai fie bagati in aceeasi „oala“ cu golanii care vin la stadion sub influenta alcoolului si provoaca scandal, drept pentru care au luat atitudine.


„Astazi de dimineata (ieri – n.r.) am fost la Bucuresti, la OSIM, pentru a inregistra câteva nume. Am reusi sa infiintam Asociatia Suporterilor Olteni, pentru ca ne-am saturat sa fim bagati in aceeasi «oala» cu betivii si golanii care vin la stadion si provoaca numai neplaceri. Sunt foarte multi fani inscrisi, fiecare are legitimatie si plateste o cotizatie lunara. Avem statul juridic, cenzor, contabil, avocat… deci suntem in legalitate. Vrem sa fim trasi la raspundere doar pentru ce facem“, a spus Irinel Coanda.


Galeria va superviza tot ce se intâmpla la echipa


Irinel Coanda, cunoscut in Peluza Sud drept „Charlie“, a afirmat ca obiectivul acestei asociatii nu este doar acela de a fi in legalitate, ci si de a se implica mai mult la echipa. Asociatia Suporterilor Olteni are, asa cum este normal, si un lider, acesta fiind Irinel Coanda, „Charlie“ figurând in acte ca presedinte, „staff-ul“ organizatiei fiind completat de Mario Marinescu si Andrei Popescu, ambii ocupând functiile de vicepresedinti.


„O sa fim mult mai uniti si mai atenti cu ce se intâmpla la echipa, pentru ca, stii cum este, patronii se mai schimba, la fel si jucatorii, numai noi ramânem. Noi suntem cei mai devotati si de aceea trebuie sa luam pozitie atunci când lucrurile nu merg bine. Suntem independenti si nu ne intereseaza decât soarta Universitatii. Tot ceea ce facem este numai pentru binele echipei“, a spus „Charlie“.


Suporterii cauta sediu


Cum lucrurile sunt abia la inceput, Asociatia Suporterilor Olteni nu are inca un sediu, motiv pentru care Irinel Coanda a facut si face un apel catre Primaria Craiova si persoanele particulare care pot sa ajute organizatia in acest sens. Mai mult decât atât, „Charlie“ a afirmat ca orice ajutor venit din afara grupului este binevenit, pentru ca se doreste ca numarul simpatizantilor sa fie cât mai mare, iar asociatia sa devina o forta.


„Din pacate, nu am reusit sa gasim un sediu. Am facut o cerere la primarie, dar este foarte greu. Suntem in cautari. Cine poate sa ofere un spatiu intr-o zona centrala ma poate suna la 0721665166. Sau poate sunt persoane care vor sa participe la programul nostru… orice ajutor este binevenit. Noi speram ca pâna in sezonul viitor sa «numaram» peste 20.000 de membri“, a punctat „Charlie“.


Stiinta se va simti ca „acasa“


Tot la capitolul „organizarea galeriei“, Irinel Coanda a afirmat ca Universitatea va fi incurajata, astazi, la Caracal, in partida cu Ceahlaul Piatra Neamt, de foarte multi fani. „Charlie“ a spus ca, pâna ieri-dimineata, se inscrisesera pentru deplasare peste 2.500 de suporteri, iar pâna la ora disputei numarul doritorilor se va dubla, pentru ca sunt multi care se vor inscrie pe ultima suta de metri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS