19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNeputinciosi in deplasare

Neputinciosi in deplasare

Liga I


Otelul Galati – Pandurii 2-0


• Stadion „Otelul“, spectatori 3.000.


• Au marcat: D. Stan ‘8, V. Tanase ’16.


Otelul: Vitca – Brujan, Nogo, Baciu, Semeghin – Gado (’62, Badescu), Marginean (’80, Craciun), Sg. Costin, V. Tanase (’68, Jula) – D. Stan, Paraschiv. Antrenor: Petre Grigoras.


Pandurii: Balaet – Mindrean, Rus, Chibulcutean, Dragomir – A. Popescu (’77, Popete), Vancea, Vatavu, Cristea (’31, Zoicas) – Orac, Luca (’46, Vintilescu). Antrenor: Eugen Neagoe.


• Cartonase galbene: Brujan, Marginean / Mindrean.


• Au arbitrat: S. Corpodean – N. Marodin, I. Onicas.


Doar de 16 minute au avut nevoie galatenii pentru a-si adjudeca toate punctele in disputa cu Pandurii Târgu Jiu. Daniel Stan si Tanase au fructificat primele oportunitati la poarta lui Balaet, dupa care elevii lui Petre Grigoras s-au distrat pe seama oltenilor, incapabili sa raspunda din punct de vedere fotbalistic. Ambitia cu care jucatorii lui Neagoe au evoluat in primele etape a ramas o amintire frumoasa. Schimbarile fortate nu au adus plusul pe care miza Neagoe, ci reprezinta doar scuza altei infrângeri. Banderola de capitan de pe bratul lui Rus a atârnat greu, apararea compusa din ex-bistriteni fiind de decor la golurile gazdelor, in timp ce mijlocasii nu au legat mai mult de doua pase, iar atacantii au irosit cu nonsalanta putinele situatii de gol.


Deschiderea scorului a surâs oaspetilor, insa Luca a sutat prea slab din interiorul careului pentru a-l invinge pe Vitca. Dintr-o pozitie mult mai grea Daniel Stan a facut 1-0, reluând, in minutul 8, in vinclu, cu latul, centrarea lui Semeghin. Jucatorii lui Neagoe pareau capabili sa revina in joc, Orac depasindu-l pe Nogo pe stânga, centrarea sa, la limita careului mare, fiind irosita de Vancea, care a sutat pe lânga poarta (’12).


A doua lovitura aplicata de otelari a venit din piciorul veteranului Viorel Tanase, care a trimis inselator din lovitura libera, balonul a muscat iarba si s-a oprit in plasa portii lui Balaet, ramas fara reactie (’16). Fragilitatea defensivei târgujiene a fost probata in doua rânduri de Paraschiv, dar reluarile cu capul ale fostului petrolist au ocolit buturile portii lui Balaet. Adrian Popescu i-a dat emotii lui Vitca, dar mingea a trecut pe lânga poarta (’31), iar Luca a pierdut duelul fizic cu Nogo intr-o situatie favorabila (’42). Inlocuitorul lui Guso si-a facut datoria la torpila lui Costin, acordând corner cu trei minute inainte de pauza.


Oltenii, dezamagitori si dupa pauza


Luca a ramas la cabine, iar Neagoe a mizat la reluare pe trei atacanti, Zoicas, Vintilescu si Orac. Vintilescu a semnat unica sansa de gol a „pandurilor“ dupa pauza, sutând pe lânga vinclu dintr-o pozitie buna. Otelul s-a jucat cu ocaziile, Balaet intervenind de doua ori salvator in fata lui Jula (’78) si Craciun (’83). Vitca a fost somer in poarta gazdelor timp de 45 de minute, „pandurii“, nereusind sa expedieze nici un sut sanatos pe spatiul portii sale. In ultimele secvente ale jocului, galateanul Orac a ratat voleul, trimitând balonul in tribune. Daca absenta lui Guso a fost suplinita decent de Balaet, cele ale lui Vranjkovic si Stinga s-au simtit, Vatavu nereusind sa se achite de sarcinile de inchizator. Neagoe s-a aratat dezamagit dupa joc de aportul rezervelor, acestea ratând se pare sansa oferita de tehnician. „Din pacate, astazi (sâmbata – n.r.) am facut cel mai slab joc la nostru din acest campionat, pe absenta a trei jucatori importanti. Cei care i-au inlocuit nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor. Este pacat pentru acele jocuri bune, pe care le-am facut in primele etape. Astazi am fost mult mai slabi, iar Otelul a câstigat pe merit. Nu ne ramâne decât sa mergem inainte, sa câstigam urmatorul joc“, a spus Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS