22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportItalia, la un pas de titlu

Italia, la un pas de titlu

Semifinale


Germania – Italia 0-0 (0-2 dupa prelungiri)


Stadion „Westfalen“ – Dortmund, spectatori: 60.000.


Au marcat: Grosso ‘119, Del Piero ‘120.


Germania: Lehmann – Friedrich, Mertesacker, Metzelder, Lahm – Schneider (‘83, Odonkor), Ballack, Kehl, Borowski (‘70, Schweinsteiger) – Klose (‘110, Neuville), Podolski. Antrenor: Jurgen Klinsmann.


Italia: Buffon – Zambrotta, Cannavaro, Materazzi, Grosso – Camoranesi (‘91, Iaquinta), Gattuso, Pirlo, Perotta (‘104, Del Piero) – Totti, Toni (‘74, Gilardino). Antrenor: Marcello Lippi.


Cartonase galbene: Borowski, Metzelder / Camoranesi.


A arbitrat: Benito Archundia (Mexic).


„Azzurii“ s-au calificat in finala CM 2006 dupa ce au marcat de doua ori in ultimele minute ale prelungirilor si asteaptau sa afle cu cine se vor duela in ultimul act al competitiei.


Ajutata din plin de public si subtil de arbitri, trupa lui Klinsmann a incercat sa puna presiune asupra „squadrei azzura“, folosindu-se de toate armele, inclusiv in presa, pentru a incerca sa demoralizeze selectionata condusa de experimentatul Marcello Lippi. Socoteala de la vestiarul nemtilor nu s-a potrivit insa cu cea de pe teren, acolo unde Italia s-a dovedit mai periculoasa. Desi oaspeti, „macaronarii“ au dominat prima repriza si au avut trei suturi pe poarta prin Totti (‘5), Perrotta (‘16) si Toni (‘31), ultimele doua constituind si importante ocazii de gol pentru Italia. Germania a incercat sa se ridice la nivelul asteptarilor, dar vedetele nemtilor Ballack si Klose au ramas la cutie, dând prilejul altor doi coechipieri sa se remarce. Borowski (‘22) si Schneider (‘35) n-au punctat decât la impresia artistica, suturile acestora trecând pe lânga poarta.


Final nebun


Dupa pauza, italienii au mai amenintat o data poarta lui Lehmann, dar goal-keeper-ul lui Arsenal a avut o interventie salvatoare. Scuturati de aceasta noua ocazie a peninsularilor, germanii au fortat mai mult, profitând si de pasul inapoi facut de echipa lui Lippi, care a preferat sa mizeze doar pe cartea contraatacului. Au urmat momente bune pentru „panzere“. Klose (‘51), Borowski (‘54), Podolski (‘62) si Ballack (‘81) au fost foarte aproape de a marca, dar lipsa de inspiratie la finalizare a facut ca scorul sa ramâna alb pâna la finalul celor 90 de minute. Prima repriza a prelungirilor a debutat furtunos, Gilardino si Zambrotta nimerind bara portii lui Lehmann in numai trei minute. Nemtii au raspuns prin lovitura de cap a lui Podolski, care a trecut pe lânga poarta. Partea a doua a prelungirilor a adus insa dezastrul pentru Germania, care a trebuit sa se recunoasca invinsa in ultimele minute de joc. Italia a marcat prin Grosso (‘119) si Del Piero (‘120), rezervându-si un loc in finala de la Berlin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU