9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEchipa cu doua fete

Echipa cu doua fete

La fel ca in turul campionatului si in amicalele sustinute in iarna, gruparea alb-albastra a avut evolutii oscilante si in meciul cu Rapid II, realizând doua reprize total diferite.


Privit cu teama, primul meci din retur a avut un final fericit, Universitatea reusind sa obtina o victorie frumoasa in fata celor de la Rapid II, multumindu-si suporterii prin cele patru reusite. A fost o partida in care alb-albastrii au bifat cea mai concludenta izbânda din acest sezon, dar, din pacate, nu au convins la capitolul constanta, evoluând sters in prima repriza si foarte bine in cea de-a doua.


Cu toate ca a reusit sa intre la cabina cu un avantaj minim, adus de Gabriel Velcovici, Universitatea nu a etalat un joc prea bun, dovada fiind si numarul mic al ocaziilor de poarta. Practic, doar golul mijlocasului craiovean a fost notabil, pentru ca Dina (’16), A. Ionescu (’23) si D. Stoica (’37) au fost departe de reusita. De altfel, acest lucru a fost recunoscut si de Ovidiu Stinga la conferinta de presa, „olandezul“ caracterizând primele 45 de minute de joc drept cele mai slabe de pâna acum. Tatonarea prelungita, lipsa de idei de la mijlocul terenului, absenta initiativei din atac, dar si numeroasele pase in spate au fost factorii care au privat suporterii de spectacol, dar s-au linistit sufleteste dupa golul norocos, semnat de Velcovici, cu ajutorul portarului Marinescu.


S-au trezit la pauza


Nemultumirea antrenorului craiovean a fost evidenta, vasta experienta a lui Stinga ajutându-l sa observe atât lacunele elevilor sai, cât si pe cele ale adversarului. „Olandezul“ a schimbat „partitura“ de joc, indemnându-i pe juveti sa atace mai mult, decizia bazându-se pe timiditatea si apatia rapidistilor, depasiti de situatie de foarte multe ori. Tehnicianul Universitatii a facut o mutare inteligenta urcând in ofensiva, devenind cel de-al treilea sustinator al lui Dina, ca urmare presingul devenind mult mai consistent si eficient totodata. Oaspetii nu au mai reusit sa construiasca nimic, ramânând in propria jumatate de teren. Cum nici defensiva nu a functionat, Rapid II s-a vazut sufocata de incapatânarea alb-albastrilor, care au reusit sa perforeze poarta lui Marinescu de trei ori, prin Saceanu (’68), Stinga (’71) si Preda (’84), si au mai avut doua-trei ocazii monumentale prin Salih.


Universitatea a aratat ca are potential in repriza secunda, etalând un joc spectaculos si eficient, dar cel mai important lucru bifat de elevii lui Ovidiu Stinga a fost unitatea, meritul victoriei apartinând intregii echipe.


Adversari de mâna a doua


Prestatia oltenilor a fost buna spre foarte buna (in repriza secunda), dar „meritul“ apartine, fara doar si poate, adversarei, care a aratat precum o echipa de Divizia D, neavând nici un capitol notat cu plus. „Satelitul“ giulestenilor s-a prezentat la Craiova cu „temele“ nefacute, fara o idee de joc si nepregatit fizic, „radiografia“ aratând in felul urmator: un portar slab, o defensiva penetrabila, un mijloc fara creatie si un atac inexistent. De altfel, cei de la Rapid II se pot declara multumiti ca au scapat doar cu patru goluri, insa, din pacate, prestatia elevilor lui Victor Ene a luat putin din farmecul victoriei craiovene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS