15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024

Stiri din sport

La câteva zile dupa operatie Szilvester va reveni in tara


Prefectul de Satu Mare, Radu Bud, a anuntat sâmbata ca motociclistul satmarean Zsolt Szilvester, accidentat la Raliul Dakar, va fi adus acasa peste câteva zile. „Am vorbit cu Valentin Naumescu, secretar de stat in Ministerul de Externe, si mi-a spus ca Zsolt va fi externat si va fi adus acasa luni sau marti (astazi sau mâine – n.r.)“, a spus prefectul. Acesta a adaugat ca starea motociclistului nu este foarte grava, asa cum au aparut unele informatii in presa. Reamintim ca singurul român care a participat la Raliul Dakar 2006, Zsolt Szilvester, s-a accidentat in a cincea zi a competitiei, pe 5 ianuarie 2006, fiind transportat apoi la un spital din Spania. (D.B.)


Automobilism, Formula 1 / MP al Belgiei, sub semnul intrebarii


Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei ar putea sa nu se desfasoare in sezonul 2006, din cauza intârzierilor la lucrarile de imbunatatire a infrastructurii circuitului de la Spa-Francorchamps. La circuitul de la Spa trebuie sa se efectueze lucrari pentru marirea tribunelor deja existente, sa se construiasca noi standuri pentru echipe si sa se modifice o sicana. MP al Belgiei este programat pentru 17 septembrie. Presa belgiana a scris ca autoritatile din regiunea Valonia, care se ocupa de acest dosar, au anuntat ca vor debloca aproape 20 de milioane de euro pentru realizarea lucrarilor solicitate de patronul Formulei 1, Bernie Ecclestone. Marele Premiu al Belgiei a mai fost pus sub semnul intrebarii in ultimele saptamâni, dupa falimentul societatii organizatoare, DDF1. Autoritatile locale negociaza in prezent cu Bernie Ecclestone un acord pentru organizarea cursei de la Spa-Francorchamps. (D.B.)


 


Handbal (m), grupa a IV-a de calificare in play-off-ul CM 2007 / Tricolorii s-au distrat cu Luxemburg


Reprezentativa de handbal masculin a României a obtinut doua victorii in fata selectionatei similare a statului Luxemburg in meciurile disputate sâmbata si ieri in grupa a IV-a de calificare in play-off-ul Campionatului Mondial din 2007. In prima partida cu Luxemburg, disputata sâmbata, România a invins cu scorul de 36-20 (16-7). Principalii marcatori ai României au fost Timofte (7 goluri), Stavrositu (5), Cozma, Ghionea si Georgescu (câte 4). Pentru Luxemburg cele mai multe goluri au fost marcate de Schmidt (3). Pâna in minutul 20 al partidei de la Oradea, echipa Luxemburgului, al carei antrenor secund este românul Adrian Stot, fost tehnician al formatiei CSM Oradea, marcase un singur gol, scorul fiind de 7-1. Ieri, in cel de-al doilea meci, care s-a jucat tot la Oradea, România a invins echipa Luxemburgului cu scorul de 35-15 (16-6). Pentru România au marcat: Pârâianu (6 goluri), Timofte (5), Fortuneanu (4), Ghionea, Stavrositu, Nicolae, Novanc si Tucanu – câte 3, Toma si Petre – câte doua si Jurca (1). Principalul marcator al formatiei Luxemburgului a fost Majerus, cu sase goluri. Urmatorul meci al echipei României va avea loc miercuri, 11 ianuarie, in deplasare, la Riga, in compania Letoniei. (D.B.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS