15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPrea scump pentru AC Milan

Prea scump pentru AC Milan

Pentru ca AS Roma nu scade din pretul capitanului nationalei, oficialii milanezi ar putea renunta la ideea de a-l mai transfera pe fundasul român.


Când vine vorba de transferuri in campionatul italian, numele lui Cristian Chivu apare de fiecare data. Iarna trecuta se vorbea de o plecare a acestuia de la AS Roma, ca destinatii fiind trecute cluburi de renume precum Inter, AC Milan, Juventus sau Real Madrid. In aceste zile, capitanul nationalei se afla din nou in prim-plan, dar conducatorii gruparii giallorosse tin cu dintii de pretul de vânzare al fundasului român: 15 milioane de euro.


Tocmai acest lucru ar putea face ca primii care si-au anuntat intentia in aceasta perioada de a-l achizitiona pe Chivu, oficialii lui AC Milan, sa renunte la ideea de a-l mai avea in lot din luna ianuarie. Internationalul român este considerat prea scump de catre conducatorii clubului patronat de Silvio Berlusconi, Roma nedorind sa scada nici cu un euro sub pretul fixat.


Presa italiana noteaza ca, in aceasta iarna, Milan va face schimbari semnificative in compartimentul defensiv, cel care a „scârtâit“ cel mai mult in prima parte a sezonului. O eventuala retragere a lui Jaap Stam in iunie 2006, iminenta „pensionare“ a lui Costacurta si cedarea la alta echipa a „veteranului“ Cafu au alertat conducerea rossonerilor, care cauta un aparator.


Varianta Andrea Berzagli


Pe lista intocmita de antrenorul Carlo Ancelotti, Chivu s-a aflat in pole position, alaturi de el mai fiind mentionati brazilianul Cris, de la Olympique Lyon, croatul Simunic, de la Hertha Berlin, si alt brazilian, Alex, de la PSV Eindhoven.


In ultimul moment, AC Milan s-a interesat cu insistenta de achizitionarea lui Andrea Berzagli, fundasul de 24 de ani al lui Palermo, care in acest an a prins si un loc in squadra azzurra. Coechipierul lui Paul Codrea a impresionat pe toata lumea prin evolutiile sale din ultimele doua sezoane, atât in campionat, cât si in Cupa UEFA. In plus, pentru acest transfer, gruparea milaneza ar plati mai putin de jumatate din pretul solicitat de Roma pentru Cristian Chivu.


Rând pe rând, tratativele purtate de „diavoli“ pentru aducerea unuia dintre fundasii pe care ii doreau au esuat. Daca pentru transferul lui Chivu nu au reusit sa obtina o reducere de pret, negocierile pentru Alex, imprumutat pentru al doilea sezon de Chelsea la PSV, au intrat in impas, in timp ce Cris pare mai degraba atasat de Lyon, club care i-a oferit un contract avantajos pâna in 2008. In schimb, valoarea croatului Simunic, care a refuzat recent prelungirea intelegerii cu Hertha Berlin, este pusa la indoiala de unii membrii ai conducerii milaneze.


„Noi urmarim 120 de fundasi din toata lumea, insa ne este foarte greu sa gasim unul care sa aiba valoare de Milan“, a declarat Adriano Galliani, administratorul delegat al rossonerilor.


Tentat sa ramâna la Roma


Nici Cristi Chivu nu este insa decis sa plece din „Cetatea Eterna“. „Ma simt bine la AS Roma, am mai spus-o, si nu ma gândesc sa plec. Din câte stiu eu, si clubul are nevoie de mine si nu ma va ceda asa usor. Am avut unele evolutii mai slabe in ultima perioada, dar acest lucru s-a intâmplat si din cauza pauzei prea mari pe care am facut-o in urma accidentarii. Sunt convins ca imi voi reveni si voi juca la adevarata mea valoare“, a afirmat Chivu.


Internationalul român este vazut bine si de tehnicianul sau, Luciano Spaletti. Antrenorul giallorossilor a anuntat ca fundasul tricolor este unul dintre componentii de baza ai echipei si are un comportament exemplar la antrenamente. „Chivu este un baiat extraordinar, printre cei mai muncitori din echipa si nu pot sa ma despart de el. Chiar daca a mai gresit in ultimele partide, nu este mare lucru. Toti facem greseli, incepând cu mine“, a spus Spaletti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS