12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMutu a incheiat anul titular

Mutu a incheiat anul titular

Fabio Capello l-a titularizat pe atacantul român si l-a folosit tot meciul ca mijlocas stânga. „Briliantul“ nu a marcat, dar a fost destul de activ, multumindu-l pe tehnicianul sau.


Adrian Mutu a fost surpriza lui Capello pentru meciul de miercuri seara cu Siena, din cadrul etapei a 17-a a campionatului italian. „Briliantul“ a aparut pe „Delle Alpi“ ca titular si a bifat toate cele 90 de minute, pe postul de mijlocas stânga, desi presa din Peninsula il dadea ca sigur pe Alex Del Piero. Atacantul român a facut un meci foarte bun, singurul lucru care i-a lipsit fiind inscrierea unui gol. A intrat in combinatii cu Ibrahimovic sau Trezeguet si a oferit multe pase utile, care puteau fi fructificate daca beneficiarii lor ar fi fost mai atenti. Juventus s-a impus fara probleme cu 2-0, desi au existat câteva situatii când oaspetii le-au dat emotii torinezilor, Chiesa trimitând mingea in bara.


Scorul a fost deschis de Fabio Cannavaro, in minutul 12, cu o lovitura de cap, la un corner executat de Camoranesi. David Trezeguet a marcat apoi pentru 2-0, in minutul 54, tot cu capul, dupa o centrare a aceluiasi Camoranesi, atacantul francez aflându-se la al 15-lea gol in actuala editie de campionat, in tot atâtea meciuri disputate in tricoul lui Juve. Mutu s-a aflat si el aproape de gol, dar sutul sau cu stângul a fost respins in corner de portarul Sienei.


Del Piero a fost trimis in teren abia in partea secunda, in locul lui Trezeguet, si a fost protagonistul negativ al finalului de meci. „Pinturicchio“ si-a dorit enorm sa incheie 2005 cu stabilirea recordului de eficacitate „all time“ pentru Juventus, marcând golul 183, dar s-a blocat psihic si a irosit doua sanse imense, singur cu portarul.


Juventus a terminat anul cu un avans de opt puncte fata de Inter si noua de AC Milan si se poate considera campioana de iarna, desi mai sunt de disputat doua etape din tur.


Datasport: „Mutu este in mare forma“


Adrian Mutu a fost considerat, de agentia Datasport, unul dintre cei mai buni jucatori de pe teren. „Briliantul“ a primit nota 7, la fel ca si David Trezeguet, autorul celui de-al doilea gol al gruparii torineze. „Românul se simte tot mai bine in rolul de mijlocas stânga: s-a zbatut mult, a facut multe recuperari, si-a ajutat coechipierii si a fost util in fazele ofensive. Este in mare forma“, scrie Datasport.


La rândul sau, Mutu a precizat ca in 2005 a redevenit un jucator adevarat. „Am redevenit un fotbalist adevarat si am incheiat anul jucând. Sper sa incep anul viitor in acelasi mod. Vreau sa-i multumesc antrenorului pentru ca mi-a dat posibilitatea sa joc“, a afirmat internationalul român. Referindu-se la faptul ca Juventus a terminat anul pe primul loc, Adrian Mutu a spus: „Este un lucru care ne da moral. Dar nu trebuie sa incetinim, pentru ca adversarele noastre au obtinut si ele victorii, iar batalia continua“.


Chivu a primit cea mai mica nota


AS Roma a reusit sa mai atenueze din amaraciunile provocate fanilor in 2005 printr-un succes la scor, 4-0, pe „Olimpico“, in fata lui Chievo Verona (Totti ’32-p, ’39, Perrotta ’65, Taddei ’85). Capitanul Francesco Totti a fost cu adevarat liderul echipei si giallorossi au facut cel mai bun meci de sub comanda lui Luciano Spalletti. Din pacate, Cristian Chivu a prins din nou o zi slaba, primind nota cinci din partea agentiei Datasport, cea mai mica dintre jucatorii Romei. „Lent, a fost surprins de Tiribocchi si Pellissier, apoi a fost si mai slab, dupa ce i-a oferit mingea, la inceputul reprizei a doua, lui Semioli“, a scris Datasport.


Celelalte rezultate


In aceasta etapa, victorii importante au mai obtinut si echipele milaneze. Inter s-a impus, pe propriul teren, intr-o maniera categorica, scor 4-1, in fata modestei Empoli. Golurile nerazzurrilor au fost inscrise de Adriano (‘3), Cruz (’45), Figo (’66) si Martins (’85), in timp ce pentru oaspeti a punctat Vannucchi (’64). AC Milan, ocupanta locului al treilea, a câstigat, cu 3-0, partida disputata in deplasare cu Livorno, gratie golurilor inscrise de Gilardino (’23, ’60) si Sevcenko (’71).


Iata si celelalte rezultatele inregistrate in etapa a 17-a a campionatului italian: Ascoli – Treviso 1-0, Fiorentina – Palermo 1-0, Lecce – Lazio 0-0, Messina – Reggina 1-1, Parma – Cagliari 1-0, Udinese – Sampdoria 2-0. Serie A se va relua pe 8 ianuarie, când este programata etapa a 18-a.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS