17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRoxana Gatzel, „Cetatean de onoare“ al Craiovei

Roxana Gatzel, „Cetatean de onoare“ al Craiovei

Proaspat vicecampioana mondiala cu selectionata României, handbalista craioveana ar putea fi rasplatita astazi pentru performanta obtinuta in Rusia.


La initiativa directorului Alexandru Teutan, CSSU Craiova a propus ca Roxana Gatzel, proaspat vicecampioana mondiala la handbal, sa fie declarata „Cetatean de onoare“ al orasului Craiova. „Luni ne-am intrunit in Consiliul de Administratie al CSSU si toata lumea a fost de acord cu aceasta initiativa, iar astazi (ieri – n.r.) am obtinut semnatura domnisoarei Diana Busoi, inspector scolar general, dupa care am depus cererea la Consiliul Local Craiova. Chiar daca acest proiect nu este pe ordinea de zi, pentru ca era greu de anticipat performanta obtinuta de echipa României la Mondialul din Rusia, am convingerea ca edilii Craiovei isi vor gasi timp si pentru sport in sedinta de mâine (azi – n.r.)“, a declarat ieri directorul Teutan.


Roxana Gatzel a inceput handbalul de performanta in 1991, a evoluat patru ani la CSSU Craiova sub indrumarea antrenorilor Aurelian Rosca si Constantin Tosum, obtinând in aceasta perioada un titlu de campioana nationala la juniori III, doua titluri de vicecampioana la juniori III si o medalie de bronz la CN de juniori II. Ultimii ani ai junioratului i-a petrecut la Râmnicu Vâlcea, unde, de asemenea, a obtinut un titlu de vicecampioana si unul de campioana a României. A fost campioana mondiala de tineret si campioana europeana la juniori. In prezent evolueaza la Silcotub Zalau. „Pentru toate aceste performante, dar mai ales pentru titlul de vicecampioana mondiala obtinut in Rusia, Roxana merita aprecierile noastre“, a conchis Alexandru Teutan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII