10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDeziluziile ofensivei alb-albastre

Deziluziile ofensivei alb-albastre

Primiti cu multa caldura de suporterii Universitatii, Daniel Orac si Alex Piturca au promis multe si au realizat foarte putin, devenind, la scurt timp, cele mai mari deziluzii.


In cautarea jucatorilor de „calibru“, efectuata vara trecuta, Universitatea reusea sa dea lovitura prin aducerea a doi dintre cei mai in forma fotbalisti din Divizia B: Daniel Orac si Alex Piturca. Debutul acestora in tricoul alb-albastru a fost foarte bun, Orac fiind protagonistul victoriei obtinute in fata „satelitului“ giulestean, in timp ce Piturca a punctat cu divizionara C Progresul Corabia, in faza a cincea a Cupei României. Si investitia facuta parea sa fie rentabila, insa evolutia ulterioara a acestora a contrazis toate calculele, deoarece ei nu au mai punctat decât la capitolul ratari monumentale.


Nemultumirile au fost evidente, lucru confirmat de deciziile lui Ovidiu Stinga, care, spre finalul turului de campionat, a binevoit sa-i „menajeze“, preferându-i pe banca de rezerve. Incet-incet, lucrurile au revenit la normal, pentru ca variantele viabile atacului oltean au cam lipsit, insa acest fapt nu a consemnat „resuscitarea“ celor doi, „lectia“ antrenorului craiovean fiind in zadar.


Ineficienta totala


Bilantul facut la sfârsitul primei parti a campionatului in cazul celor doi jucatori a fost unul tragic, realizarile acestora fiind aproape nule. Daniel Orac nu a izbutit, in cele 16 partide bifate pentru Universitatea, sa impresioneze decât prin ratari monumentale, in timp ce colegul sau din ofensiva a evoluat foarte modest in cele zece aparitii din acest sezon, spre mâhnirea tuturor care le acordasera votul de incredere. Incompatibilitatea acestora cu cerintele lui Ovidiu Stinga este mai evidenta daca luam in considerare faptul ca pâna si portarul Mircea Bornescu a marcat de doua ori, adica exact câte reusite au avut cei doi la un loc.


Au intrat in dizgratia conducerii


Nemultumirea conducerii, vizavi de prestatiile lui Orac si Alex Piturca, a fost mai mult decât evidenta, in urma cu ceva timp fiind luat in calcul si un eventual „divort“. Disensiunile dintre oficialii craioveni nu au incetat sa apara, si asta pentru ca cei doi beneficiaza de simpatia oamenilor care decid.


Pentru Daniel Orac a creditat Ovidiu Stinga, care este convins ca elevul sau isi va reveni in returul acestui sezon, in timp ce la polul opus, in viziunea tehnicianului craiovean, se regaseste fiul selectionerului. Contrar crezului „olandez“, finantatorul Universitatii l-a vazut cu ochi buni pe Alex Piturca, din diverse motive, in timp ce Orac nu a obtinut un vot favorabil. Pentru a nu tensiona atmosfera din cadrul echipei, decizia celor doi oficiali olteni a fost una pacifista, adica nici Orac, nici Piturca nu vor sari din schema. Mai ales ca ambii fotbalisti au incasat toti banii pe contract inca din vara, un posibil motiv pentru a nu-si mai da interesul.


Se contureaza varianta Primavara


Reusind sa transfere doi atacanti in aceasta iarna, Michael Baird si Florin Costea, Ovidiu Stinga se va putea prevala, in sfârsit, de concurenta pe posturi, pe care a incercat sa o imprime in lotul alb-albastru inca din vara. Acest lucru ii va afecta cu siguranta pe Orac si Piturca, pentru ca risca, in cazul in care nu pun osul la munca, sa nu mai intre in calcul decât la „satelit“.


Situatia lui Daniel Orac nu este atât de disperata, pentru ca acesta ar putea reveni pe postul sau de drept, adica mijlocas central, insa este greu de crezut ca ii va lua „fata“ lui Ovidiu Stinga sau lui Robert Saceanu. Spre deosebire de Orac, lui Alex Piturca nu ii ramâne decât sa-si convinga antrenorul ca poseda destule calitati si ca merita sa ramâna in lotul Universitatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU