17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSteaua a dat emotii nemtilor

Steaua a dat emotii nemtilor

Hertha Berlin – Steaua 0-0


• Stadion „Olympic“, spectatori: 15.603.


Hertha: Fiedler – Chahed, Friedrich, Madlung, Fathi – N. Kovac, Boateng (’75, Okoronkwo), Marcelinho, Bastürk (’78 Zecke) – Gilberto, Dejagah (’89, Samba). Antrenor: Falko Gotz.


Steaua: Hamutovski – Ogararu, D. Goian, Ghionea, Nesu (’73, P. Marin) – Nicolita (’83, T. Balan), M. Radoi, Paraschiv, Bostina – N. Dica, V. Iacob (’77, A. Cristea). Antrenor: Oleg Protasov


• Cartonase galbene: Zecke / A. Cristea, Paraschiv.


• A arbitrat: Pieter Vink (Olanda).


Campioana României a terminat grupa pe primul loc, iar formatia din Berlin s-a calificat in 16-imi, desi a marcat un singur gol in patru meciuri.


Steaua s-a calificat in 16-imile Cupei UEFA de pe primul loc din grupa C, dupa ce a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul sustinut joi seara in compania formatiei Hertha Berlin, in etapa a V-a a fazei grupelor. Steaua a acumulat opt puncte in patru meciuri si a terminat pe primul loc, fiind urmata de RC Lens, cu sapte puncte, si de Hertha Berlin, cu sase puncte, toate cele trei echipe urmând sa joace in 16-imile celei de-a doua competitii fotbalistice europene intercluburi. Din grupa C, echipele Sampdoria Genova, cu 5 puncte, si Halmstad, fara nici un punct, au ratat calificarea in primavara europeana.


Partida de pe stadionul „Olympic“ a avut destule faze de poarta, desi Steaua era calificata inaintea acestei runde, iar echipei germane ii era necesara doar o remiza pentru a accede in 16-imi. Hertha a reusit cu chiu cu vai sa se califice in faza urmatoare, inregistrând in patru etape o singura victorie si trei remize. Trupa lui Falko Gotz a marcat un singur gol in faza grupelor, insa a acumulat sase puncte, suficiente pentru a ocupa locul al treilea.


Germanii au obtinut cu noroc un punct in meciul cu Steaua, desi dupa tragerea la sorti a fazei grupelor era considerata ca având un lot mult mai valoros decât cel al formatiei române. In prima repriza a disputei de pe „Olympic“, Hertha nu a reusit sa faca nimic constructiv, in timp ce in a doua jumatate a meciului, Steaua a avut mai multe sanse sa deschida scorul, trecându-si in cont si o bara, prin Victoras Iacob.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS