23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSalih, salvatorul Craiovei

Salih, salvatorul Craiovei

Desi a fost criticat in nenumarate rânduri de Ovidiu Stinga, pentru faptul ca „nu stie sa faca faza defensiva“, Salih Jaber a fost omul care a salvat Universitatea in momentele dificile.


Intrând in vizorul Universitatii ca urmare a faptului ca a fost golgheterul Gloriei Buzau, in stagiunea precedenta, cu opt reusite, Salih Jaber a reprezentat una dintre „sperantele“ lui Stinga in linia ofensiva. Irakianul si-a demonstrat calitatile inca din primele partide in care a imbracat tricoul alb-albastru, fiind protagonistul a patru reusite consecutive. A perforat pentru a treia oara poarta celor de la Astra, a adus calificarea Universitatii in Cupa României, reusind doua goluri de senzatie, iar in partida cu Juventus Bucuresti a produs prima modificare de scor chiar la cea de-a doua atingere a balonului. A urmat o perioada nefasta pentru Salih, din pricina religiei din care face parte, in perioada Ramadanului stingându-se treptat. Devenind unul dintre cei mai mari ratangii din lotul alb-albastru, Salih Jaber a inceput sa piarda „teren“ in fata cuplului Orac-Dina, fiind trecut pe banca de rezerve, insa a revenit in forta in finalul turului de campionat, aducând cea mai dulce victorie, in meciul cu Dinamo II, in urma careia Universitatea a iesit campioana de toamna.


Conflict cu Stinga


Antrenorul Universitatii si-a criticat elevul in nenumarate rânduri, cele mai dure acuze putând fi auzite la finalul intâlnirii de la Motru, atunci când Salih a fost inlocuit dupa numai 26 de minute cu preferatul lui Stinga, Daniel Orac. La baza nemultumirii „olandezului“ a stat alegerea gresita a crampoanelor, irakianul neconformându-se cu starea precara a terenului. Stinga a opinat despre Salih ca „nu este un profesionist, nu face faza defensiva si nu este pregatit din punct de vedere fizic“, desi irakianul ii salvase „pielea“ de câteva ori. Atacantul Universitatii nu a comentat incidentul, insa a fost vizibil afectat de cele auzite atât in vestiar, cât si in afara lui, confirmarea venind dupa ultimul fluier, când a parasit stadionul cu un taxi.


Cu toate acestea, atmosfera a fost detensionata la scurt timp, ambele personaje revenind la sentimente mai bune, desi Salih a continuat sa-si faca aparitia pe teren tot in partea secunda.


Cel mai prolific atacant al Universitatii


In cele 14 partide in care a evoluat, Salih Jaber a dovedit ca are destule calitati. In primul rând, simtul portii, deosebit de dezvoltat, apoi inteligenta de care a dat dovada prin golurile marcate. Tot la capitolul atuuri, irakianul a punctat prin capacitatea de a lovi la fel de bine si cu stângul, si cu dreptul, loviturile de cap si stiinta de a se demarca. Salih Jaber ramâne speranta suporterilor olteni, pe care i-a cucerit prin executiile de mare finete, dar si a lui Ovidiu Stinga, cu toate ca nu a acceptat ideea ca a fost cel mai valoros atacant pe care l-a avut la dispozitie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS