8.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSteaua „viziteaza“ Berlinul

Steaua „viziteaza“ Berlinul

Fotbalistii „militari“ au calificarea asigurata, in timp ce germanilor le este necesara o remiza pentru a accede in 16-imi.


Steaua nu pare sa acorde o prea mare atentie meciului din aceasta seara, din deplasare, cu Hertha Berlin, care va incepe la ora 21.45 si va fi transmis in direct de TVR 1. „Militarii“ au calificarea asigurata, in timp ce germanilor le este necesara o remiza pentru a accede in 16-imi. Spre deosebire de intâlnirea de la Berlin, care va fi arbitrata de olandezii Pieter Vink (central), Wilco Lobbert si Coen Droste (asistenti), celalalt meci din grupa C, Lens – Sampdoria, se anunta a fi foarte aprig, francezii având doar varianta victoriei. Ocupanta ultimului loc in grupa, Halmstad, sta in aceasta runda.


Ultimul meci al lui Protasov


Pentru Steaua, partida de la Berlin va fi ultima in care va fi condusa de pe banca tehnica de antrenorul Oleg Protasov. Tehnicianul ucrainean va prelua formatia Dnepr Dnepropetrovsk, pe 15 decembrie. „Fostului meu club ii este dor de mine si sunt fericit sa revin la Dnepr“, a spus Protasov.


Capitanul echipei, Mirel Radoi, a declarat ca Steaua merge la Berlin cu gândul de a câstiga meciul cu Hertha. „Mergem sa câstigam, sa ne facem jocul nostru, indiferent de locul pe care il vom ocupa la final“, a precizat Radoi.


Intrebat daca aceasta deplasare este mai usoara decât celelalte, tinând cont ca echipa este deja calificata in 16-imile Cupei UEFA, Radoi a raspuns: „Nu este deloc asa, dar daca ne gândim ca am putea intâlni echipe mai slab cotate care vin din Liga Campionilor, vom veni invinsi de acolo“.


Germanii respecta echipa româna


Atât site-ul oficial al gruparii Hertha Berlin, cât si presa germana trateaza cu respect echipa româna, remarcând prestatiile bune pe care le-a avut Steaua in aceasta editie a Cupei UEFA. „Dans fierbinte impotriva echipei Steaua Bucuresti“, a scris site-ul oficial al Herthei, prefatând meciul din aceasta seara de pe „Olympiastadion“. „Hertha trebuie sa fie foarte atenta, deoarece Steaua a marcat pâna acum in grupa sapte goluri, fara a primi vreunul“, a mentionat sursa citata. In schimb, se pare ca suporterii echipei Hertha Berlin nu acorda prea mare interes partidei cu Steaua. Pentru a treia oara in acest sezon al Cupei UEFA, etajul superior al arenei „Olympiastadion“ va ramâne inchis, din cauza costurilor ridicate.


„Militarii“ s-au mai batut cu nemtii


In aceasta seara, Hertha va evolua pentru prima oara in compania unei echipe românesti, in timp ce Steaua a jucat cu o reprezentanta a Germaniei pentru prima oara in 1957. Steaua a pierdut cu 4-2 in deplasare cu BV Borussia Dortmund, a invins acasa cu 3-1, iar in meciul de baraj a pierdut cu 1-3, la Bologna, in primul tur al Cupei Campionilor Europeni. Steaua a intâlnit si pe Bayern München, in sferturile de finala ale Cupei Cupelor, editia ’71/’72, inregistrându-se 1-1 la Bucuresti si 0-0 in Germania. Dortmund a mai intâlnit Steaua in grupele Ligii Campionilor, in doua rânduri: in ’95/’96, Borussia a invins, cu 1-0, si a terminat la egalitate, 0-0, in România, iar in anul urmator a câstigat, cu 3-0, la Bucuresti si cu 5-3 la Dortmund, in acel sezon adjudecându-si trofeul. Steaua este in cautarea primului succes pe pamânt german, dupa remiza cu Bayern si trei infrângeri cu Dortmund.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS