11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStinga, de neinlocuit

Stinga, de neinlocuit

La cei 33 de ani, impliniti saptamâna trecuta, Ovidiu Stinga se „comporta“ pe teren ca la 20 de ani, fiind pilonul de baza al Universitatii.


Revenit la Universitatea intr-un moment in care nici un tehnician nu s-ar fi incumetat sa reconstruiasca echipa din „temelii“, Ovidiu Stinga nu numai ca a reusit sa-si impuna strategia de „lupta“, ci a fost unul dintre artizanii victoriilor obtinute. Daca debutul sau in noua meserie a fost incununat cu lauri, in ciuda temperamentului sau vulcanic, alb-albastrii terminând pe primul loc prima parte a campionatului, „olandezul“ si-a demonstrat clasa si pe terenul de joc. Stinga a fost cel care a reusit sa-si propulseze echipa in atac si, nu in ultimul rând, sa creeze o defensiva „beton“. Dar cel mai important lucru realizat de mijlocasul central a fost sa le imprime „colegilor“ sai mentalitatea de invingator.


Un jucator de valoare


Desi s-a confruntat cu numeroase probleme medicale, Ovidiu Stinga a reusit sa treaca peste necazuri si sa revina in centrul atentiei, si asta pentru ca este genul de om care nu se da batut. Asa se face ca experienta sa si, bineinteles, stiinta jocului au fost factorii care l-au propulsat in unsprezecele de baza, evolutiile sale ridicându-se la nivelul asteptarilor. In cele 17 dispute in care a organizat echipa din teren, Stinga a reusit sa-si treaca numele pe lista marcatorilor de trei ori, iar la capitolul pase decisive a fost lider. A inchis tabela la 2-0 in meciul cu FC Caracal, executând impecabil un penalti obtinut de Orac, si-a asumat primul raspunderea in loteria loviturilor de departajare in Cupa României, cu FC National, si a fost protagonistul celor trei puncte obtinute in meciul cu Dacia Mioveni. Este adevarat ca veteranul echipei nu s-a simtit in largul sau tot timpul, insa a anulat prestatiile mai putin bune cu pasele prin care Salih si compania au finalizat actiunile ofensive.


Lider incontestabil


Desi l-a creditat pe Madalin Ciuca in „functia“ de capitan al echipei, Ovidiu Stinga s-a dovedit a fi adevaratul lider al alb-albastrilor, si nu din pricina faptului ca este antrenorul Universitatii, ci datorita cunostintelor vaste pe care le detine in materie de fotbal. A stiut sa-si incurajeze coechipierii in momentele grele, i-a criticat atunci când a fost cazul si, cel mai important lucru, a reusit sa-i mobilizeze in timpul disputelor. Chiar daca au existat momente in care „olandezul“ a gresit incercând sa imbine meseria de antrenor cu cea de fotbalist, cum a fost cazul in meciul de la Câmpina, când Andrei Ionescu a fost trimis la vestiar, desi mai erau zece minute din timpul regulamentar, Stinga a fost „motorul“ echipei. Pentru Universitatea, el inseamna enorm, este sarea si piperul, iar locul pe care-l ocupa in inimile publicului de pe „Ion Oblemenco“ nu poate fi pus la indoiala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS