22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportO surpriza placuta

O surpriza placuta

Desi a avut un debut ezitant, „Micul Balaci“, evoluând meci de meci, si-a dat „drumul“ la joc si a devenit unul dintre cei mai buni fotbalisti ai Stiintei, in ciuda vârstei pe care o are.


Perioada petrecuta in Olanda, la PSV Eindhoven, s-a dovedit a fi de bun augur pentru Andrei Ionescu, evolutiile acestuia in tricoul Universitatii fiind demne de lauda. La numai 17 ani, mijlocasul craiovean a atras atentia multor cluburi si asta pentru ca are o tehnica de invidiat, pe care nu o poseda foarte multi jucatori din Divizia A. Ascendenta evolutiilor sale s-a datorat si faptului ca Ovidiu Stinga cunostea capacitatea acestuia de efort, valentele tehnice si, nu in ultimul rând, puterea de lupta. Titularizarea lui s-a datorat si regulamentului FRF, care, pentru Divizia B, prevede folosirea unui junior pe intreaga durata a partidei.


Titular indiscutabil la 17 ani


Privit cu scepticism de majoritatea suporterilor olteni, Andrei Ionescu a avut un debut ezitant, insa, pe parcurs, a reusit sa-si impuna calitatile, fiind protagonistul a trei reusite, doua dintre ele fiind decisive. Ionescu a facut diferenta cu CFR Cluj, in Cupa României, dupa un gol de exceptie, a adus victoria Universitatii in meciul cu CS Otopeni, in timp ce, la Motru, a produs prima modificare de scor. „Micul Balaci“, cum este alintat de suporteri, a evoluat in prima parte a campionatului in 16 intâlniri, prestatiile sale cunoscând ascensiunea.


Andrei Ionescu s-a impus in echipa si datorita faptului ca este un bun pasator, nu este individualist si, in multe situatii, a dovedit ca isi poate propulsa echipa in atac, devenind un jucator indispensabil lui Ovidiu Stinga.


Viitorul sau in Banie este incert


Relatiile bune dintre antrenorul Universitatii si oficialii de la PSV Eindhoven, coroborate si cu evolutiile bune ale lui Andrei Ionescu, au produs destule discutii cu privire la trecerea juniorului in tabara batava. Desi finantatorul craiovean sustinea ca in aceasta perioada de transferari nici un jucator nu va parasi gruparea alb-albastra, pentru a nu-si compromite obiectivul, se pare ca lucrurile au capatat alta turnura, oferta olandezilor fiind destul de consistenta. Astfel, transferul mijlocasului central la campioana Olandei a devenit doar o chestiune de timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU