17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGermania si Brazilia, liber spre optimi

Germania si Brazilia, liber spre optimi

In cadrul unei ceremonii desfasurate vineri seara, la Leipzig, s-a stabilit componenta grupelor turneului final al Cupei Mondiale de fotbal din 2006, din Germania. Turneul va avea loc in perioada 9 iunie – 9 iulie 2006.


Tragerea la sorti a grupelor celei de-a 18-a editii a Cupei Mondiale, care a inceput cu o intârziere de 15 minute, a fost efectuata de opt personalitati din lumea fotbalului: camerunezul Roger Milla, francezul Christian Karembeu, olandezul Johan Cruyff, americanul Cobi Jones, brazilianul Pele, japonezul Masashi Nakayama, germanul Lothar Matthaus si sud-africanul Lucas Radebe.


Directorul general al departamentului de comunicatii al FIFA, elvetianul Markus Siegler, a fost cel care a explicat modul in care s-a desfasurat tragerea in fata celor aproximativ 4.000 de invitati prezenti in sala Palatului Congresului din Leipzig. Ceremonia tragerii la sorti, prezentata de topmodelul german Heidi Klum, a fost transmisa in direct de televiziuni din 160 de tari, pentru 300 de milioane de telespectatori.


Adversare accesibile pentru Germania si Brazilia


Capii de serie ai celor opt grupe au fost Germania, Anglia, Argentina, Mexic, Italia, Brazilia, Franta si Spania.


Cea mai echilibrata grupa pare sa fie grupa C, in care au fost repartizate Argentina, Coasta de Fildes, Serbia-Muntenegru si adversara României in preliminariile CM, Olanda. Cealalta adversara a României calificata din grupa 1 la turneul final al CM, Cehia, a fost repartizata in grupa E, alaturi de Italia, Ghana si Statele Unite.


Tara organizatoare a turneului final, Germania, are adversare accesibile in grupa A, Costa Rica, Polonia si Ecuador având putine sanse sa faca fata „panzerelor“ lui Klinsmann. Si campioana en-titre, Brazilia, care a câstigat Cupa Mondiala de cinci ori (1958, 1962, 1970, 1994, 2002), are o grupa usoara, adversarele sale fiind Croatia, Australia si Japonia.


Ronaldo s-a plâns, Kalou a visat urât


Atacantul echipei Real Madrid, Ronaldo, a spus ca Brazilia va face parte, la turneul final din Germania, dintr-o grupa mai puternica decât cea in care a evoluat la Cupa Mondiala din 2002.


„Comparativ cu 2002, grupa din 2006 este mai puternica. Este complicat de spus daca va fi usor sau greu pentru Brazilia, deoarece se poate intâmpla orice la CM“, a opinat Ronaldo.


La Cupa Mondiala din 2002, din Japonia si Coreea de Sud, Brazilia a evoluat in aceeasi grupa cu China, Turcia si Costa Rica.


In schimb, internationalul ivorian Bonaventure Kalou a spus sâmbata ca a dormit rau dupa tragerea la sorti a grupelor Cupei Mondiale din 2006, in urma careia s-a stabilit ca reprezentativa Coastei de Fildes va intâlni, in prima faza, Argentina, Olanda si Serbia-Muntenegru.


„Este adevarat ca, dupa tragerea la sorti, nu prea am putut sa dorm. Nu puteam sa visam un scenariu mai rau. Insa un turneu final al Cupei Mondiale are si surprize. Obiectivul nostru este de a face aceasta surpriza si de a ajunge acolo unde nu se asteapta nimeni“, a spus Kalou.


Componenta grupelor CM 2006


Grupa A: Germania, Costa Rica, Polonia, Ecuador


Grupa B: Anglia, Paraguay, Trinidad-Tobago, Suedia


Grupa C: Argentina, Coasta de Fildes, Serbia-Muntenegru, Olanda


Grupa D: Mexic, Iran, Angola, Portugalia


Grupa E: Italia, Ghana, Statele Unite, Cehia


Grupa F: Brazilia, Croatia, Australia, Japonia


Grupa G: Franta, Elvetia, Coreea de Sud, Togo


Grupa H: Spania, Ucraina, Arabia Saudita, Tunisia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS