15.6 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSeara lui Del Piero

Seara lui Del Piero

Capitanul bianconerilor nu a inselat nici de aceasta data increderea acordata de Capello, reusind o „dubla“. Nu acelasi lucru se poate spune insa despre Mutu, care a fost titular, dar nu s-a remarcat.


Pentru Juventus, meciul de la Viena conta doar in lupta indirecta cu Bayern pentru adjudecarea primului loc in grupa. Iar Capello a trimis in teren o echipa ofensiva, cu tridentul Mutu – Ibrahimovici – Del Piero in prim-plan, care a rezolvat soarta meciului din prima repriza. Nici nu s-a cunoscut absenta titularilor Cannavaro, Zambrotta, Nedved si Trezeguet. Austriecii au sperat la un rezultat bun pâna in minutul 35, când Alessandro Del Piero a deschis scorul cu o executie de exceptie, din lovitura libera de la aproximativ 25 de metri lateral stânga. Ibrahimovici si-a facut si el numarul, punctând pentru 2-0 cu un „trasor“ care l-a lasat spectator pe portarul Payer, pentru ca acelasi Del Piero sa devieze in plasa un sut al suedezului, cu putin timp inainte ca arbitrul sa fluiere de pauza.


In tot acest timp, Mutu nu a iesit in evidenta. A combinat de câteva ori cu Del Piero, dar a fost prea izolat. Mai mult, „Briliantul“ l-a enervat pe Capello dupa pauza, când si-a batut joc de o sansa buna de gol, tehnicianul italian inlocuindu-l in minutul 62 cu Pessotto.


In partea secunda, torinezii s-au relaxat, iar gazdele au inscris golul de onoare in minutul 50, prin atacantul ceh Marek Kincl, care a profitat de o eroare a lui Blasi. Acesta a fost primul gol marcat de Rapid Viena pe teren propriu, in actuala editie a Ligii Campionilor (celelalte doua le-a reusit la Bruges), austriecii fiind singura echipa din competitie care nu a obtinut nici un punct in faza grupelor.


Bayern, oprita de arbitru


In celalalt meci din grupa, Bayern München a scos doar un egal din deplasarea de la Bruges. Bavarezii erau lideri inaintea acestui meci si nu concepeau esecul in fata belgienilor, calificati de mult in Cupa UEFA. Gazdele le-au incurcat insa socotelile. Nemtii au deschis scorul in minutul 21, prin cel mai in forma atacant al lor, peruanul Claudio Pizarro, care l-a invins pe Butina cu o lovitura de cap, cu spatele la poarta. Fostul „galactic“ Portillo l-a umilit insa pe Kahn cu o executie din afara careului, care l-a lasat masca pe experimentatul portar german, si FC Bruges spera chiar la o victorie istorica. Bayern a controlat insa partea secunda, Pizzaro a zguduit transversala, si chiar a marcat in minutele de prelungire, prin Guerrero, insa arbitrul a anulat reusita pe motiv ca fluierase deja sfârsitul partidei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS