27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSport„Panduri“ fara coloana vertebrala

„Panduri“ fara coloana vertebrala

Divizionara A gorjeana nu dispune de un ax central puternic, iar acest lucru se resimte in numarul de puncte câstigate in tur.


Forta unei echipe de fotbal sta in valoarea fotbalistilor care compun axul central, portar, fundas central, mijlocas la inchidere si atacant. Doar in primele doua compartimente s-a consemnat in ultimele etape o stabilitate, sârbii Pustinjakovic si Persic devenind oameni de baza in echipa lui Hizo. Posturile de mijlocas la inchidere si atacant sunt vacante la Pandurii, antrenorul Viorel Hizo cautând in aceasta iarna fotbalisti care sa se impuna ca titulari in retur.


„Nu avem un ax central“, a fost concluzia lui Hizo la jumatatea campionatului, remedierea acestui neajuns fiind prioritatea sa in perioada urmatoare.


Pustinjakovic nu are adversar


Pandurii a inceput la drum in Divizia A cu patru portari, Lung, Balaet, Pustinjakovic si Pândaru. Doar primii trei au contat in lupta pentru titularizare, Pândaru fiind solutia de viitor. Lung a fost preferatul lui Sandoi si a fost folosit titular in primele patru etape, când echipa nu a acumulat nici un punct. Gafele lui Lung i-au privat pe olteni de puncte in meciurile cu Farul si FCM Bacau. Balaet a prins postul de titular cu Gloria Bistrita si a fost destul de norocos ca indeciziile sale nu au fost taxate de oaspeti, echipa sa câstigând primele puncte in „A“. Pustinjakovic nu a contat in partidele cu Steaua si Rapid, dar a fost principalul artizan al victoriei de la Cluj, câstigându-si de atunci postul de titular in echipa lui Hizo.


S-a rezolvat problema fundasului central


Daca Sandoi a avut incredere in cuplul de fundasi centrali R. Radoi – Bogoi, iar rezultatele s-au vazut, Hizo a fost mai precaut. „Când am venit la Pandurii, trebuia sa aduc un fundas central, pentru ca nu aveam un fotbalist care sa joace la marcaj. Era un debutant in Divizia A, Scarlatache, il mai aveam pe Romeo Radoi, care nu a jucat prea mult, si pe Bogoi, care provenea dintr-un atacant, reprofilat fundas central. Cu cei trei era foarte greu sa obtii rezultate bune si nici vorba de victorii in deplasare. L-am transferat pe Dragan Perisic, un jucator care, cu exceptia ultimelor trei etape, a rezolvat multe meciuri. In aceste trei etape a facut insa doua-trei greseli care ne-au costat patru puncte“, a spus Hizo.


Tehnicianul „pandurilor“ este nemultumit de faptul ca sârbii nu au facut progrese in insusirea limbii române in perioada petrecuta la Pandurii, desi sunt jucatorii care trebuie sa coordoneze echipa.


Hizo cauta mijlocas la inchidere


Doua solutii a avut Hizo pentru postul de mijlocas la inchidere, dar nici una nu l-a multumit pe deplin. Vancea este prea lent, a facut greseli capitale care au costat echipa puncte, in timp ce Keca a fost solutia de conjunctura pe acest post, el provenind dintr-un mijlocas de banda. Ambii au avut evolutii oscilante, cu jocuri foarte bune sau mai putin reusite. In ultimele etape, Keca a confirmat ca se poate adapta la noul post, in timp ce Vancea a dezamagit la ultima intâlnire cu fanii echipei gorjene. In atacul „pandurilor“ s-au perindat mai multi jucatori, dar obisnuiti ai primului unsprezece au fost Armel si Vintilescu, cu 15, respectiv 14 prezente. Totusi, acestia au reusit prea putine goluri, doar sase, fata de pretentiile antrenorului Viorel Hizo si ale fanilor echipei Pandurii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS