15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Universitatea merita sa promoveze“

„Universitatea merita sa promoveze“

Fostul portar al Stiintei in perioada Craiova Maxima, in prezent antrenor la Minerul Motru, a tras concluziile dupa prima parte a campionatului Diviziei B.


Silviu Lung crede ca dupa fotbalul practicat de echipele cu pretentii la promovare, Universitatea merita sa evolueze din sezonul viitor pe prima scena a fotbalului românesc. Pe de alta parte, antrenorul Motrului se declara satisfacut de parcursul reusit de echipa sa (locul sapte – 21 de puncte), desi a recunoscut ca era loc de mai bine.


– Domnule Lung, sunteti multumit de evolutia echipei pe care o antrenati?


– In mare parte da. Eram foarte multumit daca reuseam sa batem Unirea Urziceni in ultima etapa a turului. Dar asa este la fotbal, nu câstiga intotdeauna echipa care joaca mai bine. Cu Urziceniul am dominat, iar echipa adversa a trecut de doua ori de jumatatea terenului si a marcat golul victoriei. Imi pare rau, pentru ca aveam nevoie de acele puncte si, indirect, as fi ajutat Universitatea Craiova in lupta pentru promovare.


„La Râmnicu Vâlcea am fost furati“


– Pentru ca a venit vorba de promovare, nu regretati ca n-ati reusit sa invingeti nici una dintre formatiile cu pretentii de Divizia A?


– Ba imi este, dar fiecare meci a avut specificul lui. Craiova a evoluat bine si ne-a invins pe merit, la Râmnicu Vâlcea am fost furati ca-n codru, iar cu Petrolul si Unirea Urziceni am jucat bine, dar am avut nesansa. Petrolul a avut o singura ocazie si a marcat, iar Urziceniul, cum am mai spus, s-a aparat 70 de minute si a marcat un gol norocos.


– Judecând la rece, dupa ce ati luat pulsul acestui campionat, cine credeti ca va promova?


– Universitatea Craiova este echipa care merita sa promoveze. Nu spun asta pentru ca am jucat si am antrenat la Craiova, ci pentru ca jocul Stiintei a fost unul de apreciat. Universitatea, indiferent de adversar, a incercat sa-si impuna jocul si nu a evoluat la intâmplare.


– Care este atmosfera la Motru acum?


– Nu prea buna. Am si eu unele nemultumiri dupa ce i-am pierdut pe Amzucu si Glisca, jucatori care au fost chemati la Pandurii Târgu Jiu. In plus, Buca si Oprea s-au accidentat in timpul campionatului. Toate aceste lucruri ma ingrijoreaza, dar sper ca o parte dintre probleme sa se rezolve. Sper sa aducem doi atacanti la echipa.


– Puteti sa dati nume?


– Nu pot, pentru ca deocamdata nu avem nume. Bani nu sunt prea multi si ca sa gasesti doi atacanti ieftini si care sa dea si goluri e mai greu. Sa vedem ce reusim pâna pe 10 ianuarie, când este programata reunirea lotului.


Tibi alege singur


– Pâna sa aduceti jucatori la Motru se pare ca veti pierde doi fotbalisti. Tibi Lung si Catalin Buca sunt doriti la FC Caracal?


– Nu stiu daca ii vom pierde. Oricum, asta nu este treaba mea. Nu neg ca nu ar fi fost discutii, dar cei de la FC Caracal trebuie sa se inteleaga si cu jucatorii si apoi s-ar putea realiza imprumutul lor pâna in vara.


– Ca tata, ce l-ati sfatui pe Tibi, sa ramâna alaturi de dumneavoastra la Motru sau sa mearga la alta echipa?


– Eu nu-l sfatuiesc nimic. Aici nu se pune problema de tata si fiu. Tibi o sa stabileasca singur ce va face si sunt convins ca alegerea facuta va fi cea mai buna pentru el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS