20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSport„Panduri“ fara aparare

„Panduri“ fara aparare

Poli Timisoara – Pandurii 1-0


• Stadion „Dan Paltinisanu“, spectatori: 15.000.


• A marcat: Caramarin ’41-penalti.


Poli: M. Popa – S. Radoi, Batrinu, McKain, Balace – Olah, Osei (’62, Naidin), Ov. Petre, Caramarin – Mansour (’87, Paleacu), Silvasan (’55, Paez). Antrenor: Gh. Hagi.


Pandurii: Pustinjakovic – Popete, Amzucu (’76, Bogoi), Perisic, Scarlatache, Trofin (’69, Cristea) – Vancea, Keca, Stefan – Vintilescu (’46, Glisca), Armel. Antrenor: V. Hizo.


• Cartonase galbene: Osei/Amzucu, Vancea, Glisca (2).


• Cartonas rosu: Glisca ’77.


• Au arbitrat: M. Salomir – M. Nagy, I. Onicas.


Timisorenii au speculat o singura data gafele din apararea „pandurilor“, suficient pentru a-i oferi lui Hagi un debut cu dreptul pe „Dan Paltinisanu“


Departamentul defensiv, punctul forte al oltenilor, l-a tradat pe tehnicianul Viorel Hizo la Timisoara, aparatorii „pandurilor“ gafând de prea multe ori pentru ca echipa gorjeana sa scape cu fata curata din infernul de la Timisoara. Amzucu, Perisic si Scarlatache au facut cadou câte un penalti echipei lui Hagi, dar Marian Salomir a aratat punctul cu var doar in doua situatii. Caramarin a reusit sa inscrie in minutul 41 si sa aduca o victorie salutata de peste 15.000 de fani timisoreni.


Iuresul gazdelor a fost anticipat de Hizo, care a comandat un marcaj om la om pe tot terenul. Chiar si Armel a avut sarcini defensive, tactica „Dulaului“ fiind eficienta 14 minute, timp in care timisorenii nu au pus in pericol poarta lui Pustinjakovic. Mansour a dat semnalul desteptarii, iar fotbalistii lui Hagi i-au sufocat pe gorjeni in jumatatea proprie. Caramarin si Radoi au concretizat cu suturi dominarea gazdelor, care aveau sa deschida scorul in minutul 41. Scarlatache l-a agatat in careu pe Silvasan si Caramarin l-a executat pe Pustinjakovic de la 11 metri. Abia in minutul 43, „pandurii“ au ajuns la poarta lui Popa, dar cornerul obtinut nu a schimbat cu nimic datele problemei. Neavând ce sa mai apere, Pandurii a iesit mai curajoasa de la vestiare, reusind o posesie mai buna a balonului in actul secund.


Timisorenii au cazut fizic in actul secund


Efortul gazdelor din prima repriza s-a resimtit in actul secund, când Poli s-a multumit sa accepte dominarea teritoriala a oaspetilor. „Mi s-a parut ca echipa mea a cazut din punct de vedere fizic dupa pauza“, a explicat Hagi lipsa de combativitate a elevilor sai.


Echipa Pandurii a tinut mingea, dar nu s-a apropiat de poarta adversa decât in minutul 70, când Stefan, dupa o cursa personala, a preferat sa suteze din unghi, fara rezultat, in locul unei centrari in fata portii lui Popa. La una dintre putinele incursiuni prin careul oaspetilor, Balace a fost faultat de Perisic, iar Salomir a dictat a doua lovitura de pedeapsa. Caramarin a sutat pe lânga poarta si a pastrat in viata sperantele de egalare ale gorjenilor. Glisca, plecat de la limita ofsaidului, a marcat in minutul 77, dar Miclos Nagy a vazut altceva, iar Salomir a pastrat rezultatul de pe tabela.


In minutele de prelungire, Armel, angajat bine de Bogoi, folosit atacant de Hizo in disperare de cauza, a preferat un sut aiurea din unghi, in locul unei centrari in fata portii, unde doi coechipieri asteptau sa dea lovitura. „Am facut o serie de greseli la cele doua faze in care s-a dictat penalti. In repriza a doua am jucat mai bine ca Timisoara, am avut si doua ocazii când Stefan si Armel nu au centrat in fata portii. Timisoara a meritat victoria, pentru ca in prima repriza a jucat mult mai bine, a fost mai dinamica in joc, ne-a pus probleme, cu toate ca nu au fost ocazii foarte mari de gol“, a spus Hizo la finalul partidei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU