17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024

Scurte stiri

Solomon vrea sponsori seriosi


Primaria Craiova nu va mai accepta sponsorizari din partea firmelor care nu sunt serioase. Edilul-sef, Antonie Solomon, a precizat ca pentru organizarea sarbatorilor de iarna ii asteapta pe patronii firmelor cu „greutate“, de pe piata craioveana, sa sustina eforturile municipalitatii. „Nu vrem sa vina o societate sa ne dea o suma infima, dar sa ne ceara in schimb sa le amplasam nu stiu ce banner, pentru a-si face reclama. Nu voi mai fi de acord ca sa ne asociem cu diverse persoane, doar ca sa primim sponsorizari“, a precizat Solomon. Cei care doresc sa contribuie la organizarea sarbatorilor de iarna trebuie sa ofere o suma cu mai multe zerouri, pentru a intra in gratiile autoritatilor locale. Primaria a alocat, in acest an, 2.000 de euro pentru spectacolele din luna decembrie. (R.M.)


Primarii doljeni nu folosesc internetul


Primarii doljeni nu au descoperit in cele câteva saptamâni de când sunt conectati la internet „tainele“ acestei mari inventii. Cu toate ca pot comunica in retea cu autoritatile, majoritatea primarilor prefera sa bata drumul pâna la Craiova ca sa le spuna mai- marilor judetului problemele lor. Victor Odolbasa, vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Dolj, a declarat ca nici un functionar al institutiei nu a primit vreun mail de la cele 111 primarii din judet care au fost conectate la retea. „La inceput nu prea umblau cu aparatura asta noua, dar incetul cu incetul au inceput sa invete si au inteles cât de importanta este conectarea si comunicarea prin internet pentru localitatile pe care le conduc“, a precizat Odolbasa. (C.R.)


La Mischii, Alianta functioneaza


Consiliul Local Mischii este compus din membri de toate culorile politice. Cinci dintre ei fac parte din Alianta D.A., trei sunt de la PSD, unul de la PC si unul de la PRM, iar primarul este liberal. In aceste conditii, sedintele consiliului sunt ca si in parlament, un adevarat spectacol. „Parca suntem la Bucuresti, in parlament. Se cearta, parasesc sala, se intorc ca sa voteze, de obicei impotriva, si vin mereu cu propuneri contrare hotarârilor adoptate in sedintele anterioare. Dar, pâna la urma, ultimul cuvânt il avem noi, Alianta, pentru ca acum suntem la putere si dominam in consiliu“, a spus mândru Ion Duta, primarul comunei. Cum au reusit? Simplu: au facut „alianta“ cu conservatorul si au hotarât sa nu se certe intre ei. Rezultatul – toate propunerile primarului si ale consilierilor Aliantei se voteaza si, dupa ce se vad infrânti, cei trei consilieri PSD renunta pentru un timp la lupta si pleaca la casele lor. (C.R.)


Functionarii publici, instruiti de experti europeni


Reprezentantii administratiei publice locale din Dolj si Gorj au primit consultata din partea expertilor italieni cu privire la fondurile structurale si politica de coeziune din perioada 2007-2013. Seminarul, organizat de ADR Sud-Vest Oltenia in cadrul Proiectului de Infratire Institutionala dintre ADR si regiunea Lazio din Italia, incearca sa ofere angajatilor din administratia publica o imagine cât mai complexa despre aceste subiecte, dar si despre obligatiile administratiei publice in noua perioada de programare. „Cota pe care România ar trebui s-o astepte de la fondurile structurale este 85% si ar trebui sa foloseasca aceste sume cât mai bine“, a declarat Edoardo Burlini, expert european in domeniul Fondurilor Structurale. (A.H.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS