13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024

Stiri din sport

Handbal (m). Energia Pandurii a invins „lanterna“


Energia Pandurii Târgu Jiu s-a impus fara emotii in fata ultimei clasate Politehnica Iasi, scor 38-35 (20-14), chiar daca diferenta finala de trei goluri da senzatia unui meci echilibrat. Oltenii au urmarit sa-si treaca in cont cele doua puncte, interul Marian Filip sa-si consolideze pozitia de lider in clasamentul golgheterilor, iar antrenorul Liviu Andries sa experimenteze diverse formule de echipa cu jucatorii de rezerva. Sa remarcam revenirea extremei Ghira dupa o pauza de sase luni provocata de ruptura ligamentelor incrucisate, autor a cinci goluri. Energia a aliniat urmatorii jucatori: Radulescu, Bichir – Enache (1 gol), Ghira (5), Musteata (2), Mazilu (5), Eremia, Cercel (1), Clenciu (4), Ilies (7), Filip (11), Radu (2). (C.P.)


 


Handbal (m). Victorie cu emotii a craiovenilor


Universitatea Petrolul Craiova s-a impus greu in fata celor de la Olimpic Sighisoara, scor 40-37. Prima repriza a fost dominata de oaspeti, care au condus permanent pe tabela de marcaj, intrând la cabine cu un avantaj de trei goluri. Craiovenii au revenit de la vestiare mult mai motivati dupa discutia avuta cu antrenorul Sevastian Dobeanu si au reusit sa rastoarne situatia in favoarea lor. Universitatea Petrolul Craiova a jucat in urmatoarea formula: Antonaru – Mihai, Purcarea, Cordescu, Florea, Tatomir, Pavel. Au mai intrat: Olteanu si Cristea. Etapa viitoare, in ultimul meci al turului, echipa din Banie va intâlni, in deplasare, formatia Safilar Arad. (L.C.)


 


Handbal (f). România a pierdut bronzul


Nationala de handbal feminin a României a ratat, duminica seara, medalia de bronz la turneul amical de la Aarhus (Danemarca), dupa ce a fost invinsa, in finala mica, de reprezentativa Rusiei. Tricolorele au pierdut la o diferenta de doua goluri, scor 29-31, si s-au clasat pe locul al patrulea. Turneul a fost câstigat de Norvegia, invingatoare in finala, cu 30-27, in fata Coreei de Sud. La Aarhus, România a invins, in faza grupelor, pe Suedia si Coreea de Sud, a terminat la egalitate cu Danemarca si a fost depasita, in semifinale, de Norvegia. Competitia din Danemarca a constituit pentru tricolore un bun prilej de pregatire in vederea CM din Rusia, programat luna viitoare. (M.A.)


 


Fotbal feminin. Gorjencele, calificate la turneul final


Divizionara A de fotbal feminin Pandurii Târgu Jiu a câstigat, cu 3-0, prin neprezentare, jocul cu S.N. Constanta, ultimul al turului pentru gorjence. Pandurii ocupa primul loc in seria Sud a campionatului national, cu maximum de puncte, 18, golaveraj 22-5, fiind secondata de Smart Bucuresti, care a acumulat doar opt puncte. Antrenorul Cornel Tigveanu spune ca mai are nevoie de un fundas si doi mijlocasi pentru a ataca cu succes titlul national in acest sezon. (C.P.)


 


Futsal. Rezultatele Campionatului Judetean


In etapa a treia a Ligii I la futsal s-au consemnat urmatoarele rezultate: Athletic – Tudival 8-6, Blue Boys – Hentz 10-2, CF AJF Dolj – Balkan 2-1, Sporting Teca – KO 4-7. Lucky Land a stat. In Liga a II-a s-au disputat etapele a cincea si a sasea. Sâmbata, in etapa a cincea, s-au inregistrat urmatoarele rezultate: DMD – Dream Team 3-3, Diavolii Rosii – Stiinta PMI 6-13, Camera „17“ – Cosmos 8-11, Parma – Rovine 11-7, Lotus – Adriano 14-4. Partidele de duminica (etapa a sasea) s-au incheiat astfel: Dream Team – Camera „17“ 3-16, Lotus – Diavolii Rosii 11-8, Stiinta PMI – DMD 7-14, Cosmos – Parma 5-12, Rovine – Adriano 10-6. (L.C.)


 


Tenis. Români in clasamentul ATP


Tenismanul român Victor Hanescu se mentine pe locul 36 in clasamentul ATP 2005 Race, dat ieri publicitatii, el acumulând 169 de puncte. Andrei Pavel ocupa in continuare pozitia a 68-a, cu 100 de puncte, in timp ce Razvan Sabau a coborât un loc si se situeaza pe pozitia a 120-a, cu 31 de puncte. In fruntea ierarhiei a ramas elvetianul Roger Federer, cu 1.345 de puncte, cu toate ca duminica a pierdut finala Mastersului de la Shanghai. Federer este urmat de spaniolul Rafael Nadal, cu 953 de puncte, si de americanul Andy Roddick, cu 617 puncte. Câstigatorul Turneului Campionilor, argentinianul David Nalbandian, a urcat cinci pozitii si este al saselea, cu 474 de puncte. (M.A.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS