19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii cauta a doua victorie pe „Municipal“

Pandurii cauta a doua victorie pe „Municipal“

Pandurii Târgu Jiu porneste cu sansa a doua in fata formatiei FC National, chiar daca evolueaza pe teren propriu. Rezultatele anterioare de pe „Municipal“, doar o victorie si un egal, starea terenului, imbibat cu apa, dezavantajul taliei in comparatie cu „bancarii“ fac din „panduri“ outsideri la ei acasa. Mai mult, FC National vine la Târgu Jiu cu un nou antrenor italian, Cristiano Bergodi, care, teoretic, stie la perfectie jocul defensiv.


„Ma astept la un meci extraordinar de greu. Pe un teren dificil, adversarii ne vor fi superiori datorita gabaritului, noi având o echipa cu talie mijlocie. Când joaca in deplasare se grupeaza in fata portii, au un antrenor italian care stie sa se apere, iar noi nu avem jucatori de gabarit care sa exceleze in jocul la cap“, a spus Hizo.


Cu un lot restrâns dupa disponibilizarea celor 12 fotbalisti, Pandurii abia poate completa foaia de joc cu jucatori de rezerva, Vancea fiind suspendat pentru cumul de cartonase galbene, iar C. Popescu si Arcanu accidentati. Determinarea jucatorilor din Tirgu Jiu pare cheia succesului, Hizo mizând pe agresivitatea elevilor sai pentru a continua parcursul fara infrângere din ultimele trei etape.


„Sper ca atitudinea jucatorilor sa fie una pozitiva, sa avem agresivitatea necesara, sa putem sa exercitam o presiune constanta asupra adversarului, sa-l obligam sa cedeze prin mijloace fotbalistice si sa continuam acest drum pe care l-am inceput pentru a evita retrogradarea“, sunt sperantele „Dulaului“ pentru meciul de astazi.


Cazacu, aproape de debutul in „A“


Juniorul Cazacu, cel care a fost chemat de la „satelitul“ EMC Rovinari pentru a-l inlocui pe Robert Nita la Pandurii, a fost retinut in lot de Viorel Hizo pentru meciul cu FC National. „Dulaul“ nu exclude posibilitatea ca acesta sa debuteze in Divizia A, in functie de evolutia scorului. Cazacu a evoluat câteva minute in Divizia B, promovat de antrenorul Emil Sandoi, iar in acest sezon a fost titular la divizionara C din Rovinari, pentru care a reusit doua goluri. „Un copil care trebuie sa se acomodeze cu Divizia A. Trebuie sa se maturizeze. Este un copil neastâmparat, care crede ca orice zboara se manânca“, l-a caracterizat Hizo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS