20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTurcii incearca o calificare la limita imposibilului

Turcii incearca o calificare la limita imposibilului

„Ienicerii“ lui Fatih Terim au pierdut, cu 0-2, disputa de la Berna, insa sunt convinsi ca pot intoarce rezultatul in partida de astazi, de la Istanbul


Partidele din prima mansa a barajului pentru accederea la Cupa Mondiala din 2006 s-au disputat sâmbata, returul fiind programat astazi. Cele mai interesante meciuri din aceasta faza a competitiei par cel de la Istanbul, unde selectionata Turciei este hotarâta sa recupereze diferenta de doua goluri fata de Elvetia, si cel de la Praga, unde Cehia va incerca sa-si pastreze avantajul luat in tur, la Oslo, in disputa cu Norvegia.


Turcia – Elvetia


Elvetia a furnizat surpriza primei manse a barajului de calificare la CM 2006, invingând clar la Berna nationala Turciei, cu 2-0 (Senderos ’41, Behrami ’86). Returul de astazi, de pe arena „Sukru Saracoglu“ din Istanbul, se anunta foarte disputat, suporterii turci fiind capabili sa creeze o atmosfera incendiara, care sa toarne plumb in ghetele elvetienilor. Aceasta partida, care poate insemna sfârsitul domniei „imparatului“ Fatih Terim pe banca tehnica a „ienicerilor“, va fi arbitrata de belgianul Frank De Bleekere. Selectionata Turciei va beneficia in meciul de pe „Sukru Saracoglu“ si de aportul mijlocasului Emre Belozoglu care, fiind suspendat, nu a putut juca in prima mansa.


Cehia – Norvegia


Cehia a luat o optiune serioasa in privinta calificarii dupa victoria, cu 1-0, obtinuta sâmbata, in fata Norvegiei, pe stadionul „Ullevaal“ din Oslo. Unicul gol al meciului a fost marcat de Smicer, in minutul 30. „Cehia este favorita la calificare. Daca nu primeam gol acasa alta ar fi fost situatia“, a spus inaintea meciului de astazi vedeta norvegienilor, John Carew. In intâlnirea de la Oslo a revenit in echipa Cehiei si mijlocasul lui Juventus Torino, Pavel Nedved, care se retrasese de la nationala dupa CE 2004. Nedved va juca si in returul de la Praga, care va fi arbitrat de britanicul Graham Poll. „Sunt fericit pentru victoria de la Oslo, dar inca nu suntem calificati pentru ca mai avem un meci de disputat. Returul se anunta foarte dificil. Norvegia este periculoasa la orice faza fixa si trebuie sa fim foarte atenti“, a spus Pavel Nedved inaintea partidei de astazi, de pe „Sparta Stadium“.


Slovacia – Spania


Pe stadionul „Vicente Calderon“ din Madrid, Spania a invins Slovacia cu 5-1 (Luis Garcia ’10, ’18, ’74, Torres ’65-penalti, Morientes ’79 / Vittek ’49), rezultat in urma caruia returul de astazi, de pe arena „Tehelne Pole“ din Bratislava, care va fi arbitrat de germanul Markus Merk, a devenit o simpla formalitate pentru iberici. „Victoria de la Madrid este cu certitudine un pas mare pentru noi in privinta calificarii. Daca vom juca la fel de bine ca in prima mansa, vom invinge si la Bratislava“, a spus antrenorul ibericilor, Luis Aragones. Selectionerul Slovaciei, Dusan Galis, a fost suspendat de FIFA pentru meciul de astazi. In partida de la Madrid, Galis a fost eliminat de pe banca in urma protestelor dupa al doilea gol inscris de spaniolul Luis Garcia, in minutul 18. Miroslav Karhan, mijlocasul slovac al echipei germane Wolfsburg, a spus ca FIFA nu vede cu ochi buni o eventuala calificare a Slovaciei la Cupa Mondiala din 2006. „FIFA nu vrea ca Slovacia sa se califice la Cupa Mondiala. Spania are mai multa influenta si ar fi un participant de prestigiu la turneul final. Este rusinos si catastrofal“, a opinat Karhan.


Bahrin – Trinidad Tobago


Obtinând o remiza, 1-1, in prima mansa, pe care a disputat-o in fieful selectionatei Trinidad Tobago, Port of Spain, selectionata statului Bahrein este increzatoare ca va reusi sa acceada in premiera la Cupa Mondiala.


In returul de astazi, care se va disputa la Manama, gazdele sunt favorite, mai ales ca selectionata T&T este recunoscuta pentru permeabilitatea defensivei sale.


Australia – Uruguay


Returul intâlnirii dintre Australia si Uruguay, care se va disputa astazi, la Sydney, va fi foarte echilibrat, ambele selectionate având sanse sa acceada la CM 2006. In prima mansa, care s-a jucat la Montevideo, reprezentativa Uruguayului a invins, cu scorul de 1-0, nationala „cangurilor“, prin golul marcat de D. Rodriguez (’35.) Atacantul uruguayan Forlan ar putea rata returul de astazi, el accidentându-se in minutul 18 al partidei de la Montevideo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS