19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNanu, neinvins de opt etape

Nanu, neinvins de opt etape

In ultimii doi ani, „olandezul“ Stefan Nanu (foto) a fost refuzat de Universitatea, motiv pentru care el a ales exilul la Galati (sezonul 2004/2005), iar din aceasta vara a ajuns la Câmpina, antrenor si jucator. Dupa un inceput ezitant, „pustii“ lui Fane au urcat pe locul sase, fiind neinvinsi din 24 septembrie.


– Cum se explica acest parcurs de exceptie, opt meciuri consecutive fara infrângere?


– Am mai spus-o, printr-o mentalitate aparte, pe care am imprimat-o jucatorilor intr-un timp destul de scurt. N-am mai cunoscut infrângerea din etapa a sasea, obtinând de atunci sase victorii, iar in alte doua meciuri rezultatul a fost egal. Din intâlnirile cu primele trei clasate in B2 – Universitatea, CSM Râmnicu Vâlcea si Unirea Urziceni – am obtinut sapte puncte, invingând pe Craiova si Urziceni.


– Totusi, cum ti-ai mobilizat „pustii“ tai de la Câmpina?


– Le-am imprimat ceea ce m-a caracterizat pe mine, mentalitatea de invingator, adica niciodata sa nu cedeze! Toti jucatorii din lot sunt adusi de mine. Am pornit cu ei pe un drum sanatos si corect. Ca dovada, ambitia lor, coroborata cu ambitia mea de a face ceva din aceasta echipa, a dat nastere la ceea ce se constata acum, rezultate bune.


Buget de doar doua miliarde de lei


– Inteleg ca ai obtinut asta in conditii destul de vitrege…


– In saracie, asta-i adevarul! Bugetul este de doar doua miliarde de lei vechi. Contractele jucatorilor sunt intre 1.500-2.000 de dolari pe an. Prime? 200 de dolari pentru meci câstigat acasa si 300 pentru victorie in deplasare. Baietii au primit 900 de dolari si mai au de incasat inca 600, dar i-am avertizat ca nu trebuie sa se gândeasca numai la bani. Le-am explicat ca esentialul este ca ei sa joace bine, apoi sa se gândeasca la rasplata financiara. Cu cât se gândesc mai mult la bani, cu atât ar putea sa nu câstige! Totodata, le-am dat si exemplul meu, de la debutul in fotbal…


– Adica?


– Le-am spus ca eu am jucat cinci ani la Electroputere si eram angajat la uzina cu salariul minim pe economie! Si traiam din prime de joc. Importanta a fost seriozitatea, mentalitatea. Noi, generatia mea de le Electro, am razbit mai sus. Dovada? Toti jucatorii de la Electro de atunci am ajuns in fotbalul mare si am evoluat la echipe puternice, nu numai din România. La Electro mi-am facut debutul in fotbal, dar acum, ca antrenor, am debutat in afara Olteniei. Asta-i viata…


„Vreau ca Universitatea sa revina in Divizia A“


– Ai debutat cu dreptul in meseria de antrenor!


– Putem spune asta. Am inceput putin mai prost, dar este explicabil deoarece abia mi-am alcatuit lotul pentru campionat. Normal, nu s-au putut face peste noapte relatiile de joc, nu exista omogenitate s.a.m.d. Am crezut in sansa noastra si drept dovada stau marturie cele 20 de puncte obtinute din etapa a sasea pâna acum.


– Promoveaza Universitatea, nu?


– Eu vreau ca Universitatea sa revina in Divizia A. Si cred ca asa se va intâmpla.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS