11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDupa „elefanti“, ne batem cu „vulturii“

Dupa „elefanti“, ne batem cu „vulturii“

Echipa Nigeriei este a doua selectionata din Africa pe care tricolorii o intâlnesc in ultimele cinci zile, dupa ce sâmbata au fost invinsi de Coasta de Fildes.


Reprezentativa de fotbal a României va juca astazi, pe stadionul „Steaua“, un meci amical in compania Nigeriei, a doua selectionata din Africa pe care tricolorii o intâlnesc in ultimele cinci zile, dupa ce sâmbata au fost invinsi, cu 1-2, de Coasta de Fildes. Echipa nationala a României va intâlni pentru a doua oara reprezentativa Nigeriei, formatie care a ratat calificarea la turneul final al Cupei Mondiale din 2006. Tricolorii au jucat cu „vulturii“ o singura data, pe 25 mai 1994, tot pe stadionul „Steaua“, intr-un meci amical câstigat de România cu scorul de 2-0.


Piturca are probleme de lot


Selectionerul Victor Piturca are mari probleme de lot in perspectiva meciului de astazi, liderii tricolorilor, Cristi Chivu, Adrian Mutu si Dorinel Munteanu, fiind indisponibili. Desi a inceput antrenamentul de ieri al echipei nationale, capitanul Cristi Chivu a resimtit dureri la piciorul stâng in timpul jocului-scoala organizat de Victor Piturca. El a iesit din joc din cauza miozitei de efort de care sufera si a declarat ca nu va juca in partida cu Nigeria, chiar daca Piturca intentiona sa-l foloseasca titular. El a ratat si partida cu Cote d’Ivoire din cauza acestei miozite. De asemenea, Mutu a suferit o intindere a muschilor inghinali la antrenamentul de luni seara si nu va evolua contra Nigeriei. „Intr-un fel, poate este mai bine. Am posibilitatea sa vad cum se descurca echipa fara ei“, a spus Piturca despre accidentarile pieselor sale de baza.


Selectionerul tricolorilor a adaugat ca meciurile in compania nationalelor africane au ca scop verificarea unor jucatori noi: „Chiar daca nu vom reusi sa invingem, poate nationala va câstiga unul-doi jucatori care au venit in premiera la aceste doua amicale“.


Piturca este convins ca Nigeria va alinia o echipa puternica in amicalul din Ghencea. „Inaintea jocului cu Coasta de Fildes, toata lumea spunea ca vor juca cu echipa a doua. Din contra, ei au folosit jucatorii cei mai buni. Acum se spune asa si despre Nigeria. Au un lot destul de numeros si au probleme in sensul ca nu au trimis telegrame la timp si sunt la discretia cluburilor. Sunt convins ca echipa aliniata miercuri va fi foarte valoroasa“.


Lotul Nigeriei cuprinde 38 de jucatori


Selectionerul reprezentativei Nigeriei, Augustine Eguavoen, a convocat 38 de jucatori pentru meciul cu România, dintre care 24 evolueaza in strainatate. Dintre „stranieri“ fac parte jucatorii Greg Etafia, Rotimi Sunday, Chidi Ordia, Joseph Yobo, Jonathan Enakharire, Taiye Taiwo, Seyi Olofinjana, Yusuf Ayila, Sani Kaita, Osaze Odemwingie, Ifeanyi Udeze, Garba Lawal, Paul Obiefule, Emmanuel Okoduwa, Obafemi Martins, Patrick Ovie, John Utaka, Ayo Makinwa, Julius Aghahowa, Isaac Promise, Isaac Ogbuke, Sam Sodje, Onyekachi Okonkwo si Nwankwo Kanu. Restul lotului a fost completat cu jucatori din campionatul intern. Presa nigeriana a scris ca selectionarea unui numar mare de fotbalisti din campionatul intern a fost facuta pentru a acoperi eventualele absente ale „stranierilor“. „Mai multi jucatori, printre care si Kanu, ar putea sa nu dea curs convocarii, din cauza angajamentelor catre cluburi. Esecul Federatiei Nigeriene de Fotbal de a anunta la timp cluburile din strainatate ar putea duce la eventuala absenta a multor «stranieri»“, a scris cotidianul This Day.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS