5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPiturca se teme de Drogba

Piturca se teme de Drogba

Nationala României va incheia acest an care a adus, din pacate, a treia ratare consecutiva a unui turneu final, cu doua partide amicale. Sâmbata, tricolorii vor infrunta o echipa calificata la Mondialele din Germania, Coasta de Fildes, care a progresat mult in ultimii ani. Pentru duelul cu Didier Drogba si cu ceilalti ivorieni, Victor Piturca a apelat la 22 de jucatori, dintre care doar opt „stranieri“, noutatile din campionatul intern fiind atacantul lui CFR Cluj, Cosmin Tilinca, „studentul“ Costin Lazar si stelistul D. Goian, in timp ce Nesu si Nicolita au facut saltul de la tineret la echipa mare. Grosul fotbalistilor din tara convocati pentru aceasta ultima actiune a nationalei este dat de Steaua, sase, Rapidul având trei reprezentanti, CFR Cluj si Sportul doi, iar Dinamo doar unul.


Partida cu selectionata Coastei de Fildes se va disputa in Franta, la Le Mans, sâmbata, de la ora 19.00, miercuri, 16 noiembrie, tricolorii mai având in program un meci, tot in Hexagon, cel mai probabil cu reprezentativa Nigeriei.


Despre duelul cu Drogba si compania, Piturca a precizat ca el este pericolul numarul unu al nationalei Coastei de Fildes. „Vom juca in fata unui adversar redutabil. Este inceputul pregatirii campaniei de calificare la CE 2008. Imi doresc un joc bun si un rezultat pe masura. Nu intâlnim un adversar oarecare. Drogba este pericolul numarul unu. Este un jucator exceptional, joaca in orasul in care a debutat in prima liga franceza, insa sper sa fie demoralizat dupa infrângerea lui Chelsea (0-1, la Manchester – n.r.)“, a afirmat selectionerul.


Iata lotul convocat de Victor Piturca pentru cele doua amicale: portari: Bogdan Lobont (Ajax Amsterdam), Daniel Coman (Rapid); fundasi: Flavius Stoican, Razvan Rat (ambii Sahtior Donetk), Gabriel Tamas (Dinamo), Adrian Iencsi (Spartak Moscova), Dorin Goian, Mihai Nesu (ambii Steaua), Cristian Chivu (AS Roma); mijlocasi: Valentin Badoi (Rapid), Costin Lazar (Sportul Studentesc), Nicolae Dica, Sorin Paraschiv, Gabriel Bostina, Banel Nicolita (toti patru Steaua), Razvan Cocis (Serif Tiraspol), Dorinel Munteanu (CFR Cluj), Laurentiu Rosu (Recreativo Huelva); atacanti: Cosmin Tilinca (CFR Cluj), Ionut Mazilu (Sportul Studentesc), Daniel Niculae (Rapid), Adrian Mutu (Juventus Torino).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS