15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024

Scurte stiri

Calatori fara bilet pe ruta Bucuresti – Craiova


Nu mai putin de 645 de calatori fraudulosi au fost descoperiti vineri dupa-amiaza in trenurile A 1823, P 9303, P 9333, P 9003 si R 795, care circulau pe ruta Bucuresti-Rosiori-Craiova, in urma unei razii efectuate, in statia Ciolpani, de Gruparea Mobila de Jandarmi Craiova, impreuna cu Politia Transporturi si lucratorii Serviciului Control Trenuri de la Regionala CFR Craiova. Calatorii fraudulosi au primit doar avertismente verbale, insa au fost obligati sa-si cumpere bilete la preturile cu suprataxa practicate de controlori in astfel de situatii. (A.D.)


Iliescu si-a incendiat locuinta


Martone Iliescu, de 34 ani, fara ocupatie, din comuna Catune, satul Lupoaia, si-a incendiat sâmbata casa. In urma unor conflicte cu parintii sai, tânarul a dat foc locuintei, aceasta arzând in proportie de 15%. Pentru lichidarea incendiului au intervenit pompierii militari din Motru. Martone Iliescu s-a ales cu dosar penal, fiind internat la Sectia Neuropsihiatrie a Spitalului Judetean din Târgu Jiu. (E.M.)


Muncitor decedat in conditii suspecte


Un muncitor de la Exploatarea Miniera Uricani a murit in conditii suspecte, fiind gasit de colegii sai in silozul de carbune. O comisie de specialitate formata din specialisti din cadrul Parchetului de pe lânga Judecatoria Petrosani, Inspectoratul Teritorial de Munca si Compania Nationala a Huilei (CNH) au demarat o ancheta pentru a stabili cauzele decesului. Dinu Vasile, muncitor la mina Uricani, a fost gasit de colegi decedat, in silozul in care isi desfasura activitatea. Din primele date, muncitorul ar fi murit din cauze naturale, „dupa o rapida deteriorare a starii de sanatate“. Daniel Lucian Surulescu, directorul general al Companiei Nationale a Huilei Petrosani, a spus ca, desi s-a constatat ca decesul a survenit din cauze naturale, pentru a elimina orice suspiciuni, comisia de ancheta va face investigatii suplimentare. Muncitorul era casatorit, avea trei copii si lucra la mina Uricani de peste 23 de ani. (D.M.)


Deces suspect, pe masa de operatie


Politia ancheteaza modul in care s-a produs decesul unei femei din Târgu Jiu, de 61 de ani, operata la sfârsitul saptamânii trecute de medicii de la Spitalul Judetean. Maria Foca a fost supusa unei interventii chirurgicale dupa ce a fost diagnosticata cu „hemoragie vaginala“. In timpul operatiei, cadrele medicale au constatat ca batrâna prezenta de asemenea hemotorax si ruptura de splina, insa pe trupul acesteia nu au fost gasite leziuni. Maria Foca locuia la etajul intâi al unui imobil din lemn, partial degradat, impreuna cu fiica sa, cu care nu se afla in conflict, dupa cum au stabilit politistii. Batrâna consuma insa alcool in mod regulat. (E.M.)


Un sef de district forestier vindea ilegal carbune


Un maistru din cadrul Carierei Lupoaia si un sef de district din cadrul Ocolului Silvic Motru sunt cercetati de politie pentru furt, respectiv comert ilegal cu carbune. Maistrul Constantin Stoichita, de 54 de ani, din Motru, a sustras din Cariera Lupoaia, cu ajutorul unui camion, 15,6 tone carbune, in valoare de 997 RON. Lignitul, care urma sa fie comercializat, a fost returnat societatii pagubite, iar maistrul este cercetat pentru furt calificat. De asemenea, in urma unei actiuni a politiei, a mai fost depistat Constantin Ciobanu, de 47 de ani, din Motru, sef de district in cadrul Ocolului Silvic Motru, care scosese la vânzare 6,3 tone de carbune, fara sa aiba autorizatie. Seful de district a fost amendat, fiind confiscata suma de 630 RON, obtinuta din vânzarea lignitului. (E.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS