16.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Au jucat cum am vrut noi“

„Au jucat cum am vrut noi“

Un meci intre Sorin Cirtu si Viorel Hizo nu va reprezenta niciodata garantia spectacolului. Doi antrenori preocupati sa nu primeasca gol inainte de a inscrie sunt interesati, inainte de toate, de anihilarea adversarului. Obligat de avantajul terenului propriu sa atace, Cirtu a mizat pe un sistem de joc 4-4-2, care se transforma deseori in 4-3-3 prin urcarea lui Nastasie ca al treilea vârf, in timp ce Hizo s-a betonat in aparare cu un 5-3-2, renuntând initial la faza de constructie. Prin urcarea fundasilor laterali Popete si Trofin, Hizo a creat pe posesia pandurilor superioritate la mijlocul terenului si a dominat jocul la mijloc, determinându-i pe argeseni sa evite constructia.


„I-am obligat sa joace cu mingi lungi, ceea ce nu le-a convenit. Argesul nu poate niciodata sa joace cu mingi lungi, incepe constructia pe linia de fund, iar noi nu le-am permis acest lucru, ci i-am obligat sa joace cum ne-a convenit noua“, a dezvaluit Hizo secretul reusitei de la Mioveni.


Echipa l-a ajutat pe „Dulau“ si a pus in practica tactica de la cabine, un rol esential jucându-l Vintilescu, remarcat de tehnician. „Nu pot sa fac remarci individuale, toata echipa a muncit, dar pot sa spun un jucator care a evoluat peste ce a jucat pâna acum, Vintilescu. A inteles, a pus mingea jos, a câstigat multe baloane, a recuperat, s-a batut, deci n-a mai fost indolenta de pâna acum“.


Razbunarea lui Armel


Atacantul congolez Armel Disney a reusit la Mioveni al treilea gol in Divizia A pentru Pandurii, devenind cel mai bun marcator al echipei lui Hizo. Reusita in poarta lui Vintila a fost o palma trasa presei locale din Pitesti, care in preziua partidei l-a atacat in termeni duri, contestându-i calitatile fotbalistice.


„Disney nu ne-a impresionat niciodata si nici acum nu cred ca ne va pune probleme. Daca avea valoare, era remarcat de FC Arges in timpul perioadei petrecute la International Pitesti“, a scris o publicatie pusa la dispozitia lui Armel de secretarul clubului, Daniel Baloi, pentru a-l motiva suplimentar.


Si crainicul stadionului din Mioveni l-a luat in derâdere la prezentarea „pandurilor“, afirmând ca „Armel a venit sa manânce sarmalute si sa-si vada prietenele de liceu“. Golul marcat echipei lui Cirtu a evidentiat scopul vizitei lui Armel la Mioveni, sa ia toate cele trei puncte puse in joc.


Bogoi, 200 de jocuri in Divizia A


Fundasul Adi Bogoi este cel mai experimentat fotbalist de la Pandurii, adunând 200 de prezente pe scena primei divizii, cu ocazia jocului de la Mioveni. Bogoi este jucatorul cu cele mai mari merite in promovarea gruparii gorjene, evoluând in toate partidele din sezonul trecut, doar sase minute despartindu-l de onoarea de a fi integralist. Pâna in prezent, Bogoi a evoluat la patru echipe in divizia A: Rapid, Chindia Târgoviste, FC Arges si Pandurii.


Prime de 1.300 de euro


Conducerea clubului Pandurii a achitat primele corespunzatoare ultimelor trei jocuri, egalurile cu Jiul si FC Vaslui, respectiv victoria cu FC Arges. Fiecare „pandur“ care a evoluat in cele trei partide a incasat 1.300 de euro, cu 50 de euro mai mult decât valoarea celor cinci puncte obtinute. Motreanul Amzucu, prezent doar la victoria cu FC Arges, a bagat in buzunar 750 de euro, bani pe care i-ar fi câstigat la Minerul Motru dupa cinci victorii pe teren propriu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS