17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024

Scurte stiri

Ciuca respecta Sibiul


Uitindu-ne la pozitiile din clasament, am putea spune ca victoria Universitatii este certa, singura necunoscuta in intilnirea de la Sibiu fiind doar diferenta de pe tabela de marcaj. In ciuda acestei statistici, Madalin Ciuca sustine ca partida nu este atit de usoara precum pare, deoarece gazdele se vor mobiliza foarte bine si vor face tot ce este posibil pentru a nu se pierde de plutonul gruparilor aflate in zona retrogradarii. Capitanul Universitatii a afirmat ca intilnirea nu va fi tratata superficial, pentru ca nimeni nu doreste sa compromita obiectivul. „Tinind cont de situatia din clasament nu ar trebui sa fie un meci dificil, insa eu cred ca pe teren lucrurile vor sta altfel, pentru ca toate echipele care joaca impotriva noastra sint foarte motivate. Sint convins ca si Sibiul va face la fel. Au pierdut multi jucatori si au ajuns intr-o situatie critica, un motiv in plus pentru a trage cu dintii pentru punctele puse in joc. Noi nu vom trata de sus aceasta intilnire, pentru ca nu ne permitem sa pierdem si sa compromitem in acest fel promovarea“, a spus Ciuca, afirmind ca se va gindi la echipa nationala abia anul viitor, cind Universitatea va reveni in Divizia A.


Sansa de afirmare pentru Barboianu


Dupa ce a bifat 57 de minute in faza a cincea a Cupei României, in disputa de la Corabia, Stefan Barboianu beneficiaza, din nou, de increderea lui Ovidiu Stinga, fiind convocat in premiera la un meci din campionat. Mijlocasul de 17 ani spera ca debutul sau in partida de la Sibiu sa fie incununat cu un gol, rasplatind in acest fel sansa oferita de „olandez“, pe care il vede de neinlocuit din angrenajul echipei. „Pentru Universitatea fiecare intilnire este importanta, iar pentru mine meciul de la Sibiu va fi ca o finala. As vrea sa marchez si sa-i dovedesc antrenorului ca merit locul in prima echipa. Dupa cum decurg ostilitatile in acesta serie, pot spune ca Universitatea va promova cu siguranta si sper sa contribui si eu la realizarea acestui fapt. O echipa trebuie sa aiba mai multi jucatori cu experienta, dar pentru noi Ovidiu Stinga este de ajuns“, a spus Barboianu, care a completat lista juniorilor in care se mai regasesc Andrei Ionescu, Stelica Stemat si Silviu Lung junior.


Stinga nu concepe esecul


Ovidiu Stinga nu vrea sa-si reaminteasca esecurile Universitatii din partidele sustinute pe terenul ultimelor clasate. In opinia sa, cei care imbraca in prezent tricoul alb-albastru nu vor bifa un astfel de esec. Tehnicianul craiovean nu se teme de rivala de astazi, pentru ca elevii sai sint foarte motivati si nu vor avea probleme daca isi vor respecta sarcinile impuse. „Trebuie sa uitam de acele esecuri din trecut. Acum sint alte vremuri. Jucatorii de astazi trebuie sa-si demonstreze valoarea in fiecare partida oficiala, este vorba de respectul de sine si nu numai. Eu sint convins ca vor face o partida buna si ca vor cistiga. Din pacate nu putem conta pe Salih Jaber si Alex Piturca, pe care nu am vrut sa-i fortez. Am decis sa acord mai multa importanta juniorilor, care trebuie sa demonstreze calitatile si intr-un meci de nivel mai inalt, nu numai in cele de Divizia C“, a spus Stinga, optimist in ceea ce priveste viitorul tinerelor „sperante“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS