16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTrezeguet a rezolvat derbiul de pe „Delle Alpi“

Trezeguet a rezolvat derbiul de pe „Delle Alpi“

Cea de-a doua runda de meciuri din cadrul etapei a patra a grupelor Ligii Campionilor, programata miercuri seara, a fost mult mai bogata in goluri, in cele opt partide inregistrindu-se 31 de reusite, una mai spectaculoasa ca alta. Invinsa cu 2-1 de Bayern in etapa trecuta, Juve si-a luat revansa pe „Delle Alpi“, cistigind cu acelasi scor si revenind in fruntea grupei.


Meci nebun la Bremen, unde gazdele au avut 3-0, dar Udinese a egalat in doar sase minute, Werder impunindu-se in final cu 4-3. Barcelona a facut spectacol pe „Camp Nou“ cu Panathinaikos, marcind de cinci ori in poarta grecilor. Ajax a cistigat in Elvetia si are sanse reale de a trece in optimi. Villarreal a obtinut prima sa victorie in Liga, pe terenul Benficai, in timp ce Manchester s-a intors invinsa din Franta, in cea mai echilibrata grupa.


Grupa A


Juventus trebuia sa invinga pe Bayern München pentru a reveni in fruntea grupei. In runda precedenta, germanii cistigasera cu 2-1, dar miercuri seara italienii s-au impus cu acelasi scor si si-au indeplinit obiectivul. Meciul a fost la fel de spectaculos, numai ca bianconerii au fost cei care au creat presiune. Actiunile s-au succedat rapid, de la o poarta la alta, apararile au cam gafat, dar golul nu a venit. Trezeguet a fost la un pas de autogol, dar Abbiati a fost atent. La faza urmatoare, torinezii au scapat trei contra unu, insa acelasi Trezeguet a tras de la distanta, in loc sa paseze. N-a trecut mult si Makaay a ramas singur cu Abbiati, insa a sutat aiurea. Olandezul nu a mai inscris de 1.083 de minute. Apoi iuresul s-a mai domolit, echipele asteptind parca pauza. De la cabine, Juve a iesit si mai indirjita. Noroc ca Trezeguet nu a mai ratat si, servit excelent de Vieira, l-a invins pe Kahn dupa o preluare in careu si sut la coltul lung. Dintr-o faza identica marcase francezul si in week-end, in infringerea, 1-3, cu Milan. Bavarezii nu s-au resemnat si au egalat repede, ajutati din nou de Abbiati, care parca a dormit la lovitura libera a lui Deisler. In ultimul sfert de ora a intrat si Mutu. Românul nu a reusit sa se faca util, dar Juve a punctat din nou, prin acelasi Trezeguet, aflat la golul 106 in tricoul lui Juventus, cu care l-a depasit pe celebrul sau conational, Michel Platini. „Trezeguet este ucigator in careu. In acest moment, nu exista altul ca el. In suprafata de pedeapsa se simte ca pestele in apa“, si-a laudat Capello elevul.


In celalalt meci al grupei, FC Bruges si-a depus candidatura la locul trei, dupa ce a invins cu 3-2 pe Rapid Viena. Austriecii au fost cei care au deschis scorul, insa fostul atacant al Realului, Portillo, Balaban si Verheyen au intors rezultatul in favoarea belgienilor.


Grupa B


Arsenal a defilat in aceasta prima faza a competitiei, „tunarii“ asigurindu-si locul in sferturi dupa a patra victorie consecutiva. Sparta Praga nu a avut nici o sansa la Londra, primind trei goluri, doua insa pe final. Henry a deschis scorul cu un sut superb de la 25 de metri, olandezul Van Persie completind recitalul gazdelor.


Marea lovitura a dat-o insa Ajaxul, care, fara Lobont si Mitea, s-a impus in Elvetia si a trecut pe locul doi in grupa. „Lancierii“ au invins pe FC Thun cu 4-2, insa golurile victoriei au venit dupa minutul 90. Sneijder a marcat pentru olandezi in prima repriza, gazdele revenind dupa pauza prin golgheterul echipei, Lustrinelli. Grecul Anastasiou i-a readus pe oaspeti in avantaj, dar FC Thun a egalat din nou. Ajax s-ar fi multumit si cu o remiza, mai ales ca elvetienii au irosit doua mari sanse de a prelua conducerea, insa, in prelungirile partidei, De Jong si Boukhari au inscris la capatul a doua faze de atac purtate ca la carte de elevii lui Danny Blind.


Grupa C


Grupa C a oferit cele mai spectaculoase intilniri ale serii de miercuri, in cele doua partide marcindu-se 12 goluri. Barcelona a facut show pe „Camp Nou“ cu Panathinaikos, careia i-a administrat cinci goluri, patru in prima repriza. Este pentru a doua oara cind Barca se impune la un asemenea scor, dupa ce cistigase in week-end cu 5-0 in fata lui Real Sociedad. In secunda 36, Van Bommel l-a lobat elegant pe portarul oaspetilor, peste 14 minute Eto’o reusind primul gol din Liga. Noul Maradona, Messi, a punctat si el, dupa care in scena a reintrat Eto’o. Camerunezul a mai marcat de doua ori.


La Bremen a fost nebunie curata. Klose, Baumann si Micoud au facut 3-0 si nemtii se gindeau deja la prima victorie din Liga. Italienii au revenit in numai sase minute, egalind dupa trei faze rapide de contraatac, prin Di Natale si autogolul lui Schulz. Udinese a fost insa invinsa dupa un nou gol al francezului Micoud, iar lupta pentru locul doi a ramas deschisa.


Grupa D


Desi vremea ploioasa ar fi trebuit sa-i convina mai mult decit gazdelor de la Lille, Manchester nu s-a descurcat pe „Stade de France“. „Diavolii rosii“ au controlat disputa, insa de marcat au facut-o francezii. La o actiune colectiva, slovenul Acimovici a anticipat excelent intilnirea cu mingea si a trimis-o la vinclu (’38), spre disperarea lui Van der Saar. A fost primul gol izbutit de Lille in Liga, insa vicecampioana Frantei are cinci puncte, dintre care patru luate lui Manchester.


Lidera grupei a devenit Villarreal, care s-a impus pe terenul celor de la Benfica printr-un gol marcat spre finalul partidei. Senna l-a invins pe portarul Rui Nereu cu un sut de la 30 de metri, dupa ce gazdele avusesera doua mari ocazii de gol, prin Simao si Nuno Gomes.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS