19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGiulestenii vor sa-l bata pe Bölöni

Giulestenii vor sa-l bata pe Bölöni

Partidele din cadrul etapei a doua a fazei grupelor Cupei UEFA se vor disputa astazi. In aceasta runda intra in lupta si Rapid Bucuresti, alaturi de celelalte doua reprezentante ale României in Cupa UEFA, Steaua si Dinamo, care au jucat si in mansa inaugurala.


Sampdoria – Steaua


Pe stadionul „Luigi Ferraris“ se va disputa in aceasta seara, de la ora 21.45 (TVR 1), partida dintre Sampdoria (locul 3, 0 puncte, fara meci jucat) si Steaua (locul 1, 3 puncte), din grupa C. Spre surprinderea stelistilor, UEFA a decis ca la acest meci sa delege o brigada de arbitri alcatuita din Grzegorz Gilewski, Maciej Wierzbowski si Slawomir Stepniewski. Aceeasi brigada a condus si meciul CFR Cluj – RC Lens, scor 1-1, disputat pe 9 august 2005, in prima mansa a finalei Cupei UEFA Intertoto, disputa in care arbitrii polonezi i-au dezavantajat clar pe români. In meciul de la Genova va absenta capitanul „militarilor“, Mirel Radoi, care a suferit o entorsa de gradul doi dupa ce a fost faultat dur de fundasul rapidist Ionut Rada, in timpul partidei Rapid – Steaua, din etapa a zecea a Diviziei A.


In celalalt meci al grupei C, Lens (locul 5, 0 puncte) va juca acasa cu Halmstad (locul 4, 0 puncte), francezii dorind sa stearga impresia proasta pe care au lasat-o la Bucuresti, cind au fost invinsi cu 4-0 de Steaua. Atacantul Aruna Dindane nu va evolua in aceasta intilnire, el fiind eliminat in disputa cu Steaua.


Levski Sofia – Dinamo


Arena „Georghi Asparuhov“ va gazdui astazi, de la ora 19.00 (TVR 1) partida dintre Levski Sofia (locul 4, 0 puncte, fara meci jucat) si Dinamo Bucuresti (locul 3, 1 punct), din grupa F. Meciul va fi arbitrat de o brigada din Rusia, formata din Nikolai Ivanov (central), Vlaceslav Semenov si Victor Lebedev (asistenti). Remizind acasa in prima etapa a grupei F, 0-0 cu Heerenveen, Dinamo are nevoie de o victorie in meciul de la Sofia pentru a nu-si compromite sansele de calificare in faza urmatoare. „Daca nu cistigam la Sofia, putem spune ca sintem aproape iesiti din cursa, pentru ca vom juca urmatoarele meciuri cu cele mai bune echipe din grupa, ŢSKA Moscova si Olympique Marseille“, a spus antrenorul „ciinilor“, Ioan Andone.


In cealalta partida a grupei F, Heerenveen (locul 2, 1 punct) va infrunta detinatoarea Cupei UEFA, ŢSKA Moscova (locul 5, 0 puncte).


Rapid – Rennes


Finlandezii Tony Asumaa, Esa Vehvilainen si Ari Turkki vor arbitra partida dintre Rapid (locul 3, 0 puncte, fara meci jucat) si echipa antrenata de Ladislau Bölöni, RC Rennes (locul 5, 0 puncte), care se va juca astazi, de la ora 20.00 (Antena 1), pe arena „Giulesti – Valentin Stanescu“. „Pornim de pe pozitia a cincea a grupei, avind in vedere valoarea adversarelor, dar si faptul ca Rapid nu a mai evoluat la acest nivel al Cupei UEFA. Ma astept la un meci de mare lupta, pentru ca Rennes vine dupa o infringere si isi va juca o mare parte din sanse la Bucuresti“, a spus antrenorul giulestenilor, Razvan Lucescu. Favoritele grupei G, VfB Stuttgart (locul 1, 3 puncte) si Sahtior Donetk (locul 2, 3 puncte), se vor infrunta in Germania. Va fi interesant de urmarit in aceasta intilnire si duelul tactic dintre antrenorii celor doua echipe, Giovanni Trapattoni si Mircea Lucescu, tehnicieni recunoscuti ca pregatesc fiecare detaliu al oricarui meci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS