12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHizo a „ras“ 12 jucatori

Hizo a „ras“ 12 jucatori

Pandurii Tirgu Jiu a dat publicitatii lista „disponibilizatilor“, vehiculata frecvent in ultimele saptamini, antrenorul Viorel Hizo renuntind la 12 jucatori care au fost pusi la dispozitia clubului. Tiberiu Lung, Sami Isam, Marius Iordache, Romeo Radoi, Romulus Buia, Bobi Verdes, Catalin Buca, Radu Negut, Cosmin Ursu, Marco Pereira Osorio, Marius Bulica si Catalin Lazar nu mai intra in calculele „Dulaului“, fiind orientati catre echipele-satelit sau pusi pe lista de transferuri.


Masura restructurarii lotului a fost solicitata de presedintele Marin Condescu dupa semiesecul de pe teren propriu cu FC Vaslui. „Am primit o lista de la Viorel Hizo, intocmita la solicitarea mea dupa jocul cu Vaslui, pe care i-am cerut sa treaca jucatorii de care nu mai are nevoie. Sint 12 jucatori care se vor duce catre echipele-satelit, iar daca nu sint doriti acolo vor fi pusi pe lista de transferuri“, a explicat Condescu decizia conducerii clubului.


Antrenorul Viorel Hizo a motivat alegerea sa prin prisma eficientei economice, clubul cheltuind bani cu jucatorii pusi pe liber, in conditiile in care acestia nu au demonstrat ca pot sa faca performanta la Pandurii. „Nu puteam merge in continuare cu 31 de jucatori si sa nu te ajute in nici un fel. Care dintre cei 12 au ajutat in vreun fel echipa aceasta? La hotel nu ne permiteam sa platim opt camere aiurea pentru jucatori de care nu ne foloseam. De majoritatea acestora nu aveam nevoie. Asta e decizia noastra dupa ce am analizat la rece situatia, simbata si duminica. Nu s-a luat o decizie imediat dupa meciul cu FC Vaslui. S-a stabilit ce este de facut si cu cine vom merge mai departe“, a spus Hizo.


Unul dintre criteriile dupa care a ales „Dulaul“ a fost si meciul din Cupa României, de la Mogosoaia, unde opt dintre cei 12 jucatori dati afara au evoluat, dar fara sa rupa gura tirgului. „A contat si meciul de Cupa, in care au jucat aproape toti, si aveau ocazia sa demonstreze ca trebuie sa ramina la Pandurii, dar n-au facut-o“, si-a motivat „Dulaul“ alegerea.


Pentru completarea lotului, Hizo a apelat la „satelitul“ Minerul Motru, de unde i-a solicitat pe Amzucu si pe Glisca, ambii fiind la a doua prezenta la Pandurii dupa jocul din Cupa. Dintre cei dati afara, Bulica, Lazar si Negut n-au jucat nici un minut pentru Pandurii in acest sezon, iar Buca a evoluat citeva minute in mandatul lui Emil Sandoi.


Adus pe bani grei la gruparea gorjeana, aproximativ 35.000 de euro, portughezul Marco Osario a fost o afacere doar pentru impresarii sai, care au bagat in buzunar 15.000 de euro, dar pentru Pandurii a fost o mare teapa. Sosit cu multe kilograme in plus, Osario nu a demonstrat nici dupa ce le-a dat jos ca face fata in Divizia A, Hizo fiind nevoit sa-si incalce principiile si sa-l opreasca in lot pe Vancea, criticat virulent dupa jocul cu Sportul Studentesc. Surprinde oarecum plecarea lui Ursu, folosit constant de tehnician de la preluarea conducerii tehnice a gruparii gorjene. Verdes, Isam si Iordache, adusi la cererea fostului tehnician Emil Sandoi, au reprezentat tot atitea deziluzii, cei trei avind aparitii meteorice in Divizia A pentru Pandurii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII