19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportS-au antrenat pentru Cupa României

S-au antrenat pentru Cupa României

Timp de doua zile, sala de conferinte a Unitatii Militare 1178 din Craiova a gazduit, cu prilejul Zilei Armatei, o interesanta gala de box la care au participat 70 de sportivi (la categoriile copii, cadeti si juniori) din cinci judete, Dolj, Olt, Mehedinti, Gorj si Arges. Competitia, denumita „Cupa 25 Octombrie“, a fost dominata de pugilistii de la doua cluburi din Banie, CSM Craiova (antrenori Vasile Fintina si Constantin Buzdugeanu) si CS Armata (antrenor Constantin Cucu), tehnicienii de la CFR Craiova, Marcel Sirba si Ion Dragomir, decizind sa-si retraga sportivii dupa primele meciuri, considerind ca au fost dezavantajati de arbitri.


In total, s-au disputat 43 de meciuri, 27 in prima zi si 16 in cea de-a doua, toate confruntarile constituind un bun prilej de verificare a capacitatii boxerilor in privinta participarii la Cupa României, programata la mijlocul lunii viitoare. „A fost o competitie reusita. O buna ocazie de verificare a sportivilor inainte de Cupa României. Au fost meciuri de un bun nivel tehnic, iar in ring s-au aflat pugilisti de la toate categoriile de virsta si greutate, cu exceptia seniorilor. In plus, oaspetii nostri, in frunte cu presedintele Colegiului de arbitri, Gabriel Danciu, si antrenorul federal Alex Nastac, au fost foarte multumiti de conditiile oferite de gazda CS Armata“, a afirmat Constantin Cucu, antrenorul care se ocupa cu pregatirea pugilistilor „militari“. CS Armata, un club aflat la inceput de drum, dar care a obtinut deja rezultate notabile, dispune de o sala de antrenament si una de competitii, cel care are grija ca boxerii de aici sa beneficieze de cele mai bune conditii fiind comandantul UM 1178, Ion Butoianu, presedintele sectiei de box a Clubului Sportiv Armata.


Zece craioveni s-au impus in finale


La „Cupa 25 Octombrie“ s-au disputat 16 finale, in functie de categoriile de greutate, zece dintre acestea fiind cistigate de pugilisti craioveni, sase de la CS Armata si patru de la CSM Craiova. In afara de acestea, a mai avut loc si un meci de box feminin, in care sportiva de la CSM Craiova, Luiza Dobrica, a invins-o pe Simona Magheru (Bumbesti Jiu).


Iata cistigatorii competitiei: la categoria 50 kg, Florin Iordache (CSM Craiova) l-a invins pe Bogdan Barbu (CSM Pitesti); la 64 kg, invingator a fost Florin Preoteasa (CSM Pitesti), in fata lui Alex Stroie (Artrom Slatina); la 52 kg, Florin Grigorescu (CSM Pitesti) l-a depasit pe Nicolae Usurelu (CSM Drobeta Tr. Severin); la 40 kg, Marius Salam (Energia Turceni) a trecut de Daniel Ghidel (CSM Drobeta Tr. Severin); la 32 kg, Vasile Cojei (CS Matasari) l-a invins pe Mikei Cioaca (CS Armata); la 52 kg, Georgian Hau (CSM Drobeta Turnu Severin) s-a impus in fata lui Vasile Petrus (CS Rovinari); la 64 kg, Alex Gramescu (CS Armata) l-a depasit pe Alin Zamfir (CS Rovinari); la 48 kg, Cristian Balmau (CSM Craiova) a trecut de Daniel Buzatu (Auto TL Drobeta Tr. Severin); la 60 kg, Constantin Poenaru (CS Armata) a cistigat in fata lui Petrisor Babat (CSM Drobeta Tr. Severin); la 57 kg, Alex Amzulescu (CSM Craiova) l-a invins pe Laur Musatescu (Bumbesti Jiu); la 54 kg, Stefan Babacea (CS Armata) l-a depasit pe Mihai Parpala (CSM Drobeta Tr. Severin); la 57 kg, Silviu Torcea (Aluminiu Slatina) s-a impus in finala cu Marius Duta (CS Rovinari); la 60 kg, Bogdan Caprioara a fost mai bun decit Leonard Arhip (CS Rovinari); la 91 kg, Florin Chiciu (CSM Craiova) si-a depasit colegul de club, Alin Potirca; la 48 kg, Constantin Tudor (CS Armata) l-a batut pe Florin Baluta (Artrom Slatina); la 51 kg, Alin Olteanu (CS Armata) a trecut de Rafi Bandi (Aluminiu Slatina).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS