13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Pantera“ n-are adversari in tara

„Pantera“ n-are adversari in tara

Orasul Arad a gazduit vineri seara o gala de box profesionist. In cadrul acestei gale a boxat si craioveanul Sorin Tanasie „Pantera“, detinatorul titlului de campion national la categoria cocos. „Pantera“ l-a avut ca adversar pe Nicolae Cristian, pe care l-a
invins prin KO tehnic, in repriza a 4-a.


Inaintea acestei gale, staff-ul lui Tanasie a anuntat ca sportivul craiovean va boxa la Arad cu un pugilist din strainatate, pentru ca „Pantera“ sa beneficieze astfel de un adversar valoros in perspectiva atacarii titlului european al categoriei cocos. Rind pe rind, Valeri Dencenko (Ucraina) si Andrei Semencenko (Republica Moldova) au declinat, din diferite motive, oferta de a boxa cu Tanasie, iar organizatorii galei de la Arad s-au vazut nevoiti sa gaseasca repede un adversar pentru „Pantera“. Alesul a fost Nicolae Cristian, pe care Tanasie l-a mai invins anul acesta, in gala de la Rimnicu Vilcea. Diferenta de valoare dintre cei doi pugilisti a fost evidenta, craioveanul avind un bagaj tehnico-tactic superior adversarului sau. In aceste conditii, meciul dintre Sorin Tanasie si Nicolae Cristian, programat pe durata a zece reprize, nu a tinut decit patru runde.


Cum pugilistul craiovean intentioneaza sa atace titlul european, partida de la Arad nu-l ajuta foarte mult in aceasta privinta, Nicolae Cristian fiind un boxer de mina a doua, care nu se compara cu cei care se gasesc in fruntea ierarhiei europene a categoriei cocos. Consilierii si managerul lui Sorin Tanasie ar trebui sa-si intensifice eforturile pentru a-i gasi sportivului oltean adversari valorosi, altfel existind pericolul ca talentul „Panterei“ sa se iroseasca in meciuri de duzina. Este pacat, totusi, sa stricam orzul pe giste…


Ionut Trandafir, noul campion la semi-usoara


Tot in cadrul galei de la Arad, boxerul Ionut Trandafir (Buzau) a devenit noul campion al categoriei semi-usoara la profesionism, in urma victoriei la puncte obtinuta prin unanimitate in fata detinatorului centurii, Gheorghe Satran (Bucuresti). Acest meci s-a disputat pe durata a zece reprize.


Intr-un alt meci pentru titlul national, la categoria pana, Waldemar Cucereanu (Alba Iulia) l-a invins la puncte pe ploiesteanul Gheorghe Ghiompirica, dupa zece reprize. Desi Ghiompirica a avut o puternica revenire in ultimele reprize, arbitrii i-au acordat lui Cucereanu victoria in unanimitate.


Alte rezultate


La Arad s-a disputat si primul meci de box profesionist feminin din tara noastra, bucuresteanca Daniela David invingind-o prin KO, in repriza a 4-a, pe Eliza Navodaru (Tulcea).


Alte rezultate din cadrul galei de la Arad: Categoria super-pana: Marian Leondraliu (Bucuresti) l-a invins la puncte pe Romeo Paun (Bucuresti); Categoria grea: Lucian Bot (Cluj) l-a invins prin KO, in repriza a 4-a, pe Valentin Marinel (Bucuresti), care l-a inlocuit pe Vladimir Gantantuk (Republica Moldova).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS